Thursday, 31 March 2016

Daily Current Tablets 29-03-2016

Dear Reader,


From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Which country launche first cyber security organisation?
Answer. China

2. Who is the President of China?
Answer. Xi Jinping

3. Name the person who has been appointed as the President and CEO of Bank of the West?
Answer. Nandita Bakshi

4. Nandita Bakshi will succeed whom ?
Answer. Michael Shepherd

5. Name the bank in which Nandita Bakshi, an Indo American professional has been appointed as the President & CEO ?
Answer. Bank of the West

6. Recently which country test fired Barak Missile?
Answer. SINGAPORE

7. Who is the President of Singapore?
Answer. Tony Tan

8.  Who is the Minister of Petroleum and Natural Gas?
Answer. dharmendra pradhan 

9.  In which year Direct Benefit Transfer Scheme launched?
Answer. 1 January 2013

10. Which bank is all set to open a startup incubation centres?
Answer. Federal Bank

11. Name the persons who have won the Hockey player of the year award for 2015?
Answer. Sreejish And Deepika

12. Who has won the Major Dhyan Chand Life Time Achievement Award ?
Answer. Late Captain Shankar Laxman

13. Who is the chairman of Hockey India League?
Answers. Narinder Dhruv Batra

14. Name the state where President's rules has been imposed recently?
Answer. Uttarakhand

15. Who is the governor of Uttarakhand?
 Answer. K.K. Paul 
16. What is the article number for President's rule?

Answer. Article 356
17. Where the Mother's Wax Museum is situated?

Answer. Kolkata

18. Jat reservation bill has been cleared by which state cabinet?
Answer. Haryana

19. Who is the CEO of Nestle India?
Answer. Suresh Narayanan

20. Who is appointed as Non-Executive Director of the nestle India?
Answer. Dr. Rakesh Mohan 



No comments:

Post a Comment