Saturday, 30 April 2016

Daily Current Tablets. 29-04-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the Chief minister of Jammu and Kashmir ?
Answer. Mehbooba Mufti

2. Who is the Governor of Jammu and Kashmir ?
Answer. Sh. N. N. Vohra

3. Jammu and Kashmir govt. has approved ___  interest subvention to flood-hit traders .
Answer. 5%

4. Name the countries which has conferred its highest civilian award 'the North Star' to two Indians recently ?
Answer. Mongolia

5. Name the Indian who have conferred with the highest civilian award of Mongolia ?
Answer. Lokesh Chandra & Mansura Haidar

6. IRNSS-1G was launched on PSLV-C33 from the ______ on the Sriharikota Island.
Answer. Satish Dhawan Space Centre

7. Expand the terms IRNSS and SPS ?
Answer. Indian Regional Navigation Satelite System and Standard Positioning System

8. Name the Judo player who has won the gold at 2016 Commonwealth Judo Championship ?
Answer. Garima Chaudhary

9. Name the country where the 2016 Commonwealth Judo Championship finals was held ?
Answer. Port Elizabeth in south africaAnswer. port Elizabeth in south Africa

10. Who is the Road Transport and Highways minister ?
Answer. Nitin Gadkari 

11. Govt plans to keep ___ of highways project cost for road safety .  
Answer. 1%

12. Name the Naval Ships which have decommissioned recently ?
Answer. Veer & Nipat

13. Recently which state launched the app for assembly polls ?
Answer. Kerela

14. Name the person who bagged Gold Medal at Moscow Sand Sculpture Championship ?
Answer. Sundarsan Pattnaik

15. Who is the UN Secretary-General ?
Answer. Ban KI Moon

16. _________ appointed to United Nations University Council. 
Answer. Radha Kumar

17. For the first time, which department has published the direct tax related data ?
Answer. CBDT

18. Name the person who has been appointed as Australia's Bowling coach?
Answer. Allan Donald

19. Recently Who is reappointed as the Sri Lanka's Cricket Chief Selector ?
Answer. Sanath Jaysuriya

20. Name the petroleum company which has got the approval to invest rs. 3,000 crore in BORL ?
Answer. BPCL

21. In which state BORL's refinery is planning to expand its capacity ?
Answer. Madhya Pardesh

22. Who is the Chief minister of Gujrat ?
Answer. Anandiben Patel

23. Gujarat Government has announced how much quota for Economically Backward? 
Answer. 10%

24. Comcast Corporation, the parent company of Universal Pictures is going to buy which animation company for $3.8 billion ?
Answer. Dreamwork

25. Comcast corporation is the mass media company of which country ?
Answer. USA

26. Name the person who is selected for Japan’s highest civilian honours?
Answer. N. K. Singh







No comments:

Post a Comment