Daily Current Tablet : 05 June 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the Boxing legend, who has passed away recently ?
Answer. Muhammad Ali

2. Who is the Speaker of Kerala Legislative Assembly ?

Answer. P Sreeramkrishnan

3. Who is the MD of State Bank of Travancore ?
Answer. C R Sasikumar


4. Who has won the 2016 French Open Women’s Singles tennis title?
Answer. Garbine Muguruza

5. Which bourse (also Asia’s oldest) has received RBI approval to start online bidding platform for Sovereign Gold Bond scheme?
Answer. BSE

6. What is the theme for World Environment Day 2016?
Answer. Go wild for life(zero tolerance for the illegal trade in wildlife)

7. Afghan-India Friendship Dam located in which city?
Answer. Herat,Afghanistan

8. Which of the following state has launched Right to Public Grievance Redressal Act on 5 June 2016 ?
Answer. Bihar


9. With which country India has signed a seven agreement to boost cooperation?
Answer. Qatar

10. Name the Eminent Marathi actress who has passed away on 4 June 2016?
Answer. Sulabha Deshpande 

11. Scientists have developed HET a wearable early warning system. What is its full form?
Answer. Health and Environmental Tracker

12. Name the India’s first bodybuilder who has passed away on 5 June 2016?
Answer. Manohar Aich 


13. V.O. Chidambaranar Port located in which state?
Answer. Tamil Nadu


14. The Indian government and the Asian Development Bank (ADB) has inked an agreement for a $200 million loan to upgrade 176-km roads in which state?
Answer. Jharkhand

15. Who has won the gold medal in people’s choice prize at world championship festival of sand sculpting Russe, 2016?
Answer. Sudarsan Patnaik


×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *