Daily Current Tablet : 06 June 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Name the judo player, Who has qualified for the Rio Olympic Games in under 90kg weight category ?
Answer. Avatar Singh

2. Who has won the French Open title 2016?
Answer. Novak Djokovic


3. V.O. Chidambaranar Port located in which state?
Answer. Tamil Nadu

4. Harvard University (United States) Scientists has created Bionic leaf that turns sunlight?
Answer. Fuel

5. NASA scientists using a new satellite-based method have located 39 unreported and major human-made sources of which gas?
Answer. so2

6. According to Forbes report Who is the top rank in self-made American women list?
Answer. Diane Hendricks 


7. The Indian government and the Asian Development Bank (ADB) has inked an agreement for a $200 million loan to upgrade 176-km roads in which state?
Answer. Jharkhand

8. Who has won the gold medal in people’s choice prize at world championship festival of sand sculpting Russe, 2016?
Answer. Sudharshan Patnaik

9. India Post on 3 June 2016 released the “My Stamp” with which ecommerce company?
Answer. HDFC Ergo

10. Which of the following insurance company has acquired L&T General Insurance for Rs 551 crore?
Answer. Amazoan

11. Who has won the Men’s Doubles at French Open 2016?
Answer. F Lopez and M Lopez 

12. Government of India will develop how many bulk drugs and medical devices park in India to lower import dependence?
Answer. 6

13. Avtar Singh is associated with which of the following sports ?
Answer. Judoka

14. Tiger Trail Circuit Train launched on which day?
Answer. Environment Day

15. Airbus has displayed the world’s first 3D-printed aircraft THOR at which airport?
Answer. Schoenefeld Airport 

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *