Daily Current Tablet : 07 June 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the State, which has launched mobile application RajVayu for sharing information about air quality ?
Answer. Rajasthan


2. Expand the term GRDI and FDI?

Answer. Global Retail Development Index (GRDI) and foreign direct investment(FDI)


3. According to 2016 Global Retail Development Index (GRDI), which country is the top rank in GRD index on ease of doing business?

Answer. China


4. Who is the Adobe MD for South Asia ?

Answer. Kulmeet Bawa


5. Who is appointed as Director of Airtel Business?

Answer. Ashok Ganapathy


6. According to Forbes Magazine, which woman player has become the world’s top paid sportswoman ?

Answer. Serena Williams


7. Serena Williams has replaced whom as the world’s top paid sportswoman ?

Answer. Maria Sharapova


8. Who is re-elected as Tamil Nadu Legislative Assembly Speaker?

Answer. P Dhanapal


9. Who is the Chief minister of Tamil Nadu?

Answer. Jayalalita

10. Who has announced the 2nd Bi-monthly Monetary Policy Statement for the year 2016-2017 ?
Answer. RBI Governor Raghuram Rajan

11. What is the current percentage of CRR, RR and RRR ?

Answer. CRR=4%,repo rate=6.5%, reserve repo rate=6%


12. Name the person who has been honored with the prestigious Olympic Order ?

Answer. N Ramachandran


13. The prestigious Olympic Order is provided by which organization ?

Answer. International Olympic Committee (IOC)


14. Who is the President of Indian Olympic Association ?

Answer. N.Ramachandran


15. Name the state, Which has announced implementation of its solar policy, with the aim of making a solar city with installation of 1 GW solar power capacity by 2020 ?

Answer. Delhi


16. Who is the Lieutenant Governor of Delhi ?

Answer. Najeeb Jang



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *