Daily Current Tablet : 10 June 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Railway Minister Suresh Prabhu has flagged off which express train in Bihar?
Answer. Champaran Satyagrah

2. Who is appointed as the Head of the UN Military Observer Group in India and Pakistan (UNMOGIP)?
Answer. Per lodin


3. Name the country, Which has received validation from WHO for having eliminated mother-to-child transmission of HIV and syphilis?
Answer. Thailand


4. Name the company which has signed an agreement with FCI forf construction of two silos to store wheat?
Answer. Adani Group


5. Name the place where Adani group will construct the two silos?
Answer. Kotkapura in Punjab and Katihar in Bihar

6. Name the state. Which has decided to celebrate the 21st day of every month as Yoga Day across all schools, colleges and universities in the State?
Answer. Maharastra

7. Name the person who has resigned from the post of MTNL’s CMD?
Answer. Narendra Yadav

8. Who has given the additional charge of CMD’s post of MTNL and also expand the term MTNL?
Answer.  P K Purwar………..Mahanagar Telephone Nigam Limited (MTNL)


9. Recently, How many elements have been added in the periodic table?
Answer. 4 new chemical eliment


10. Which company properties is going to sell by SEBI for Rs.1,900 crore?
Answer. Sahara Properties


11. The sale of Sahara properties will be conducted by which two agency on behalf of SEBI?
Answer. SBI Capital Markets & HDFC Realty

12. Name the exercise, which has conducted in the Bay of Bengal, off Chennai between June 8 and 11?
Answer. Sahyog-Hyeobleod-2016

13. Name the company which has bagged the MNRE award for rooftop solar power 
projects?
Answer. Tata Power

14. Name the Rice Variants, which have been developed by the Researchers recently?
Answer. Ranjit Sub-1 and Bahadur Sub-1


15. Name the Indian-American author who has won the Dublin International literary award?
Answer. Akhil Sharma


16. Name the novel for which Mr. Sharma has won the Dublin International Literary prize and what is the total amount of this award?
Answer. 100,000 euro, family life


17. Name the country, which has topped the list of 19 countries figuring in the 2016 Malware Infection Index (MII) in the Asia-Pacific region?
Answer.  Pakistan…india (8 position)


18. Name the Nepal’s Deputy Prime Minister who is going to arrive in New Delhi on a three-day visit?
Answer.  Mr. kamal Thapa


19. Mr. Kamal Thapa, who is also Nepal’s Foreign Minister will attend the convocation of which University in New Delhi?
Answer. South asian university

20. Name the Joint-Initiative, which was launched for empowering women and their communities by providing basic training on the usage and benefits of the internet?
Answer. Internet Sathi,joint initiative of Google & TATA



×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *