Daily Current Tablet: 10th August, 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the person who has been appointed as the Managing Director of SBI?
Answer. Mr. Dinesh Kumar Khara 

2. Name the state, which has launched ‘Quit India’ movement’ gainst various social ills?


Answer. Maharashtra


3. Name all the four G Ms who have been appointed as the Executive Directors in various banks recently by the ACC?
Answer. Mr. Ashok Kumar Garg – Bank of Baroda, Mr. Raj Kamal Verma – Union Bank of India, Gopal Murli Bhagat – Corporation Bank and Himanshu Joshi – Oriental Bank of Commerce.

4. Name the State, which has entered into a collaboration with Australia’s Commonwealth Scientific and Industrial Research in low emission technologies?
Answer. Alipuraj, Madhya Pradesh


5. Name the place where PM Modi has launched the Yaad Karo Kurbani celebrations?
Answer. NTPC


6. Name the satellite which has been launched by China to get accurate images of the earth?
Answer. Gaofen 3


7. Name the cricketer, who has placed topped in latest MRF player Rankings for Test Bowlers?
Answer. James Anderson


8. Name the Institute, which has signed MOU with NHAI for research project on Laboratory and Field investigations on Paneled Cement Concrete Pavements for Highways?
Answer. IIT Kharagpur


9. Name the place where the commercial operation of 80 MW and 50 MW solar power plants has been started?
Answer. Telangana


10. Name the company which has sold its urea business to Yara?
Answer. Tata Chemicals


11. Name the state, which has signed a Memorandum of Understanding (MoU), which seeks to provide improved hospitality and tourism services?
Answer. Manipur


12. Name the person who is going to be the head of a committee on reviewing e-commerce rules?
Answer.  Mr. Amitabh Kant, NITI Aayog CEO


13. Which nuclear power plant will be dedicated to the nation by Tamil Nadu CM Jayalalithaa, PM Modi and Russian President Vladimir Putin?
Answer. Kudankulam plant 


14. Name the country, which has top Of Wikipedia’s Priorities’?
Answer. India


15. Name the person who has launched a social media campaign to mark the Daughters Day?
Answer. Maneka Gandhi,Minister of women and child development 


16. Name the person, who has appointed as Sri Lanka’s coaching consultant?
Answer. Chaminda Vaas


17. Name the state, which has started to Rescue and Rehabilitation of the missing children, Integrating the activities with Child protection activities in the state?
Answer. Odisha


18. Name the organisation, which has inked a pact with US Energy Information Administration (EIA)?
Answer. NITI Aayog







Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *