Daily Current Tablet : 11th July 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the person, who was sworn in as the acting Governor of Arunachal Pradesh?
Answer. Tathagatha Roy


2. Who is the Union Minister of Women and Child Development
Answer. Menaka Gandhi


3. Name the Legendary football coach, who was passed away in Kolkata, recently?
Answer. Amal Dutta


4. Expand the term AAAI?
Answer. The Advertising Agencies Association of India (AAAI)


5. Name the person, who would be the recipient of this year’s AAAI Lifetime Achievement Award?
Answer. Srinivasan K Swamy


6. Name the person, who has been appointed as Chairman and Managing Director (CMD) of Konkan Railway Corporation Ltd (KRCL)?
Answer. Sanjay Gupta


7. Name the person, who has won the British Grand Prix 2016 
Answer. lewis hamilton 4th time


8. Name the team which has won the Euro 2016 football championship by defeating France 1-0?
Answer. Portugal


9. The Euro 2016 football championship was held at which place?
Answer. Saint denis in paris


10. India and Mozambique has signed how many agreement recently?
Answer. 3 agreements. 


11. GoI has slapped anti-dumping duty on chemical from which countries?
Answer. Drug Trafficking


12. Recurring slope lines indicate presence of which element on Martian slopes?
Answer. Pulse trading


13. The Union Government has launched KVK .What is the full form of KVK
Answer. Krishi Vigyan Kendra


14. India and South Africa has announced an MoU in how many areas of bilateral cooperation?
Answer. 4 MoUs 


15. Which of the following award is given to renowned Gujarati writer and litterateur Dr. Raghuveer Chaudhari recently?
Answer. 51st Jnanpith award

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *