Daily Current Tablet : 12 June 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.



1. Name the Committee, Which has recognised the Paralympic Committee of India (PCI)?
Answer. The International Paralympic Committee (IPC) 

2. Who is the President of Paralympic Committee of India (PCI)?

Answer. Rao Inderjit Singh


3. Name the Karnataka Bank chairman who has passed away recently?

Answer. M S Krishna Bhat


4. Where is the headquarter of the Karnataka Bank?

Answer. Mangalore


5. Name the state which has ordered to setup a ‘Pharma City’ in it?

Answer. Telangana


6. Expand the term TSIIC and DPR and also name the CM of Telangana?

Answer. Telangana State Industrial Infrastructure Corporation (TSIIC), detailed project proposal (DPR) and CM of Telangana- Chandrashekhar Rao

7. Expand the term AMRUT?
Answer. Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation

8. Name the ice hockey player who has passed away recently?

Answer. Gordie Howe dies

9. Mr. Gordie Howe was ice hockey of which country?

Answer. Canada

10. Name the banks which have signed inked pact to fund Indo-Spanish joint ventures?

Answer. SBI Caixa bank


11. Where is the representative office of CaixaBank in India?

Answer. New Delhi 


12. Name the athlete, has become the first athlete from a team sport in almost 20 years to top Forbes annual list of the World’s Highest-Paid Athletes?

Answer. Cristiano Ronaldo


13. Who is the Union Minister of Road Transport and Highways?

Answer. Nitin Gadkari


14. The road accidents in India 2015 report was published by which organization?

Answer. Transport Research Wing


15. Name the exercise which has started between India, Japan, and the US recently?
Answer. Malabar Exercise


16. The Malabar Exercise is going on at which place?

Answer. South China Sea


17. Who is appointed as Secretary to Puducherry Chief Minister?

Answer. Ragesh Chandra


18. Name the organisation which has launched a  logo and tagline design contest for IPPB on MyGov website?

Answer. India Post


19. The logo and tagline design contest will end on which date and also expand the term IPPB?

Answer. 9 july 2016



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *