Daily Current Tablet: 15th August, 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Name the persons, who have won the award best actress and best actor at the Indian Film Festival (IFF) of Melbourne 2016?
Answer. Actress sonam (neeraja),actr(nawazuddin siddique fr raman raghav 2.0) best film kapoor & sons


2. Name the bank, which has announced the launch of a co-branded card called the Times Points Debit Card?
Answer. South Indian Bank


3. Union Minister launches clean cooking fuel scheme for BPL women in which state?
Answer. West Bengal


4. Expand the term PMUY and who is the Union Minister of State for Petroleum and Natural Gas?
Answer. Pradhan Mantri Ujjwala Yojana 


5. Indian Institute of Science (IISc) has bagged the how many Medals for Young Scientists award 2016?
Answer.  5 Medals 


6. Name the company, which has acquired gaming startup Beam?
Answer. Microsoft


7. Recently, Union Ministers M Venkaiah Naidu and Uma Bharti has jointly launched ‘Smart Ganga City’ programme in how many cities?
Answer. 10 cities


8. Name the player, who has won the Australian Open squash? 
Answer. Dipika Pallikal


9. IRDAI has imposed Rs 35 lakh fine on which insurrance company for violation of various norms including outsourcing activities and corporate governance guidelines?
Answer.  Bharti AXA General Insurance


10. Name the Bank which has launched USSD based mobile app for basic banking needs with NPCI?
Answer. UNION BANK OF INDIA


11. Expand the term USSD?
Answer.  UNSTRUCTURED SUPPLEMENTARY SERVICE DATA









Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *