Daily Current Tablet: 16th August, 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the state, which has passed Amusements and Betting Tax (Amendment) Bill, 2016?
Answer. Assam


2. Name the state, which has announced credit card scheme?
Answer. Bihar


3. Name the person, who has bagged the Dr APJ Abdul Kalam Award for meritorious services in the Higher Education Department of Tamil Nadu?
Answer. P Shanmugam


4. Name the state, which has decided to make Aadhaar card mandatory for procurement of paddy in the state?
Answer. Odisha


5. Name the person, who has won Brazil’s first Olympic pole vault gold medal in Rio?
Answer. Da silva


6. Name the company, which accuired a leading global engine cooling supplier?
Answer. Tata Autocomp


7. Name the sprinter, who has won gold in men’s 100 meters in Rio Olympics?
Answer. Usain Bolt


8. Name the company, which has bagged contract to convert Nagpur into integrated smart city?
Answer. L&T


9. Auto component maker Spark Minda group flagship firm, Minda Corporation Ltd has formed a joint venture with which compny for auto components?
Answer. China’s Shandong Beiqi Hai Hua Automobile Parts Co (SBHAP)


10. Name the company, which has secured an order to set up solar photovoltaic (SPV) plants, estimated to cost Rs 169 crore?
Answer. BHEL


11. Name the person, who has won the hammer throw gold?
Answer. Wlodarczyk








Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *