Daily Current Tablet : 17 June 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Who is appointed as Director General of Doordarshan?
Answer. Supriya Sahu


2. Name the country, which was launched most powerful nuclear icebreaker Arktika?


Answer. Russia


3. Name the online transportation company, which has entered into an agreement with Tata group to help its drivers own Indica and Indigo cars with less hassle?

Answer. Uber


4. Name the bank, which has won the CFBP  Jamnalal Bajaj award for fair business practices?

Answer. Karnataka Bank


5. Who is the  Chief General Manager of the Karnataka Bank?
Answer. Mahabaleshwara MS


6. Name the person, Who was conferred with the Vivian Fonseca Scholar Award 2016?

Answer. Shashank S Shah


7. The Union Cabinet has approved a Rs 2,070-crore highways project in which state?
Answer. Punjab


8. Who was nominated as the next American Ambassador to Malaysia by US President Barack Obama?

Answer. Kamala Shirin Lakhdhir


9. For digital India, which company has inaugurated Unnati Kendra ?

Answer. Intel India 


10. Twitter has invested US $70 million in which music service?

Answer. Soundcloud


11. Recently annual 45-day ban on deep sea fishing is announced in which state?
Answer. Tamil Nadu


12. Who has launched two polices related to Parcel Leasing and Parcel Cargo Train Express?

Answer. Suresh Prabhu


13. Who among the following actress has appointed as UN Women Goodwill Ambassador?

Answer. Anne Hathaway


14. Name the Assam Congress chief who has passed away on recently?

Answer. Anjaan Dutta

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *