Daily Current Tablet : 17th July 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the site which has been included in the list of UNESCO’s World Heritage Site?
Answer. Chandigarh’s capitol complex,Sikkim National park Khanchandenzanga ,Nalanda university
2. The Nalanda Mahavihara also known as the old Nalanda University is located in which state?

Answer. Bihar


3. Name the Indian state which has got the approval to set up happiness department in the state?

Answer. MP


4. What is the initial budget to set up happiness department?

Answer. 3 Crore 60 lakh


5. What is the rank of India in latest world football rankings issued by FIFA?

Answer. 152


6. Which country has topped in the latest world football rankings?

Answer. Argentina


7. Expand the term FICCI?

Answer. Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry


8. Name the state, which was launched Country’s first industrial park for women?

Answer. Uttarakhand
9. Expand the term PMUY?

Answer. Pradhan Mantri Ujjawal Yojana
10. Name the state, which has launched the facility of virtual and digital classrooms across 32 ITIs in the state on the occasion of World Youth Skills Day (15th July)?
Answer. Maharastra
11. Who is the author “My book is a story of my life” book?

Answer. Margret Alva


12. Name the train, which has set world-record of cross each other with speeds of 420 km/hour?

Answer. Chinese Bullet train


13. Who is the Union Health and Family Welfare Minister?

Answer. J.P NADDA


14. The Reserve Bank of India has asked banks to exchange up to how much pieces of soiled currency notes free of charge?

Answer. 20


15. What is the maximum value of these 20 pieces soiled currency notes which can be exchanged over the counter free of charge?

Answer. 5000
16. Name the author who has written the book “Who Moved My Interest Rate”?

Answer. D.Subarao
17. Who is Mr. Duvvuri Subbarao (D. Subbarao)?
Answer. Former RBI governor
18. Name the organization with which India has signed a 100 Million USD loan agreement for Vennar sub-basin of Cauvery delta project?

Answer. ADB


19. The Vennar sub-basin of Cauvery delta project is located in which state?

Answer. Kerala


20. Name the person who will lead the Inter-regulatory Working Group on Fin Tech and Digital Banking?

Answer. Sudarshan Sen 

21. The Inter-regulatory Working Group on Fin Tech and Digital Banking has been constituted by which organization?

Answer. RBI



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *