Daily Current Tablet : 19 June 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Name the fighter pilots, who have were inducted in Indian Air Force fighter squadron?
Answer. Avani Chaturvedi, Bhawana Kanth and Mohana Singh 

2. Who is appointed as Union Law Secretary?
Answer. Suresh Chandra


3. Name the scientists, who have grown a living bone in the lab to repair large defects in the head and face of patient?
Answer. Gordana Vunjak-Novakovic


4. Who has been elected as the head of International Chamber of Commerce (ICC), based in Paris, France?
Answer. Sunil Mittal


5. Who is elected as President of 71st session of United Nations General Assembly?
Answer. Peter Thomson


6. Expand the term CIFFT? 
Answer. Committee Of Tourism Film Festival 
7. Name the state tourism, which has bags four awards at ‘FilmAT’ International Film Festival in Poland?
Answer. Kerala Tourism


8. Who has won the silver medal at Hero Hockey Champions Trophy 2016?
Answer. India


9. Who has won the European Grand Prix 2016?
Answer. Nico Rosberg


10. Who has won the Hero Hockey Champions Trophy 2016 ?
Answer. Australia
11. What is the slogan for the Olympic and Paralympic Games?
Answer. A New World for Olympic and Paralympic Games


12. Which of the following IT company has signed a deal of 38 crore rupees with All India Council of Technical Education (AICTE) to build and run the app for three years?
Answer. Microsoft & AICTE


13. How many female pilots are inducted in Indian Air Force fighter squadron on 18 June 2016?
Answer. 3 female pilot


14. Which of the following state will set up eight advanced skill training institutes 
with an outlay of Rs 1,000 crore?
Answer. Odisha




Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *