Daily Current Tablet : 20 June 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Name the state Cricket Association, which has cricket  suspended officials alleged fund issue?
Answer. Goa Cricket Association

2. Name the Kannada film, who won the best film award in 19th Shanghai International Film Festival?
Answer. Thithi

3. Who is the Director of Kannada film ‘Thithi‘?
Answer. Raam Reddy 

4. Name the Sri Lanka’s fast bowler, who was suspended after an assessment of his bowling action?
Answer. Shaminda Eranga

5. Name the person, Who has appointed as ‘goodwill ambassador’ of United Nations organization dedicated to gender equality?
Answer. Anne Hathaway

6. Name the platform which has been launched by the India and South Korea to promote investments?
Answer. Korea Plus

7. Name the persons Who have launched the India and South Korean Joint platform?
Answer. Indian Commerce minister Nirmala Seetharaman

8. Name the space transport service company, Which has successfully launched two commercial satellites viz. EUTELSAT 117 West B and ABS-2A?
Answer. Space X

9. Netaji Subhash Chandra Bose’s statue has been unveiled in which country?
Answer. Malaysia

10. The Indian Cultural Centre has been renamed as what?
Answer. Subhash Chandra Bose Indian Cultural Centre

11. Who is appointed as the Chairman of the prestigious National Institute of Fashion Technology?
Answer. Chetan Chauhan

12. Name the novelist who has won the 2016 Pen Pinter Prize?
Answer. Margaret Atwood

13. Margaret Atwood is a poet, novelist, literary critic, essayist, and environmental activist of which country?
Answer. Canadian Poet

14. Name the team, Who has won the Hero Hockey Champions Trophy 2016?
Answer. Australia

15. Name the person, who has won the European Grand Prix 2016?
Answer. Nico Rosberg





Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *