Daily Current Tablet: 20th July 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the Indian who has become first Indian to win Mr. World title?
Answer. Rohit Khandelwal


2. Name the Oldest litigant of Ayodhya dispute who has paased away recently?
Answer. Mohammed Hashim Ansari


3. In which year Mohammad Hashim Ansari has filed the case of Ayodhya dispute?
Answer. December 1961


4. Name the place where India is going to host the BRICS Policy Planning Dialogue on July 26?
Answer. Patna (Bihar)


5. What is the theme of BRICS Policy Planning Dialogue?
Answer. Building responsive,inclusive and collective solutions


6. Who has won the  Google Community Impact award in Asia region for his project of mobile GPS that keep fishermen safe from invisible maritime boundaries?
Answer. Advay Ramesh


7. Name the company with which NITI Aayog has signed a Statement of Intent to Kick-off Atal Tinkering Lab Initiative for Young Innovators?
Answer. Intel India


8. The Atal Tinkering Lab Initiative for Young Innovators is a part of which flagship programme?
Answer. Atal Innovation Mission(AIM)


9. Who is the Minister of State (I/C) of Environment, Forest and Climate Change?
Answer. Anil Madhav Dave


10. Name the Indian hockey player who has passed away recently in Gurgaon?
Answer. Mohammed Shahid


11. Name the US auto major, which has indicated that it would be investing Rs. 1,300 crore in its new global technology and R&D campus near Chennai
Answer. Ford


12. Name the person who has been appointed as the Coca-Cola VP-Finance for India and South West Asia?
Answer. Sarvita Sethi

13. Sarvita Sethi has replaced whom as Coca-Cola VP-Finance for India and South West Asia?
Answer. Sanjeev Kumar


14. Name the portals, which has launched by Chief Election Commissioner Nasim Zaidi?
Answer. SVEEP 


15. Name the grocery retailer company which has tied up with mobile payment and commerce platform Paytm?
Answer. Heritage Fresh


16. Name the Russian Deputy Sports Minister, who has suspended after named in a report on the doping of Russian athletes at the 2014 Sochi Olympics?
Answer. Yury Nagornykh


17. Name the person who has been appointed as the Managing Director of 2019 World Cup?
Answer. Steve Elworthy


18. Name the city which is going to host the Global Electric Expo “Switch”?
Answer. Vadodara



19. Name the journalist who has won the BBC World News Komla Dumor Award?

Answer. Nigerian journalist Akinyelure


20. Name the person, who has headed Committee on reforms to the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Answer. Justice RM Lodha

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *