Daily Current Tablet : 20th May, 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. 

So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the Union Minister of Health and Family Welfare ?
Answer.J P Nadda


2. Hypersonic superjet technology successfully tested in ________?
Answer. Australia


3. Who has been appointed as the CCMB director ?
Answer. Rakesh Kumar Mishra


4. Expand the term CCMB ?
Answer. Centre For Cellular And Molecular Biology


5. The International Buddhist conference has begun at which place ?
Answer. Nepal
6. Who has inaugurated the International Buddhist conference and what is the theme of this conference ?
Answer. K P Sharma Oli


7. Who is the president of India ?
Answer. Pranab Mukherjee

8. ________ inaugurates Intelligent Operations Centre and launches Mobile App Monitor.

Answer. Pranab Mukherjee


9. Name the country with which India has signed the Double Taxation Avoidance Convention recently ?
Answer. slovenia


10. Who is the Ambassador of India to Slovenia ?
Answer. Sarvajit Chakravarti


11. Taj Mahal is in top ___ tourist attractions in the world and second position in Asia.
Answer. 5th


12. Name the CBS News journalist who has passed away recently ?
Answer. Morley Safer


13. Morley Safer was famous for which magazine ?
Answer. 60 minutes


14. Who has elected as the Deputy Mayor in the United Kingdom ?
Answer. Philip Abraham


15. Name the veteran Gujarati folk singer who has passed away ?
Answer. Diwaliben Bhil


16. Which party and its alliance partners have won the  Puducherry Assembly Election 2016 ?
Answer. Congress and its alliance with DMK


17. Name the new and first woman President of Taiwan ?
Answer. Tsai ing-wen


18. Tsai Ing-wen of the Democratic Progressive Party (DPP) has replaced whom as the President of Taiwen ?
Answer. Ma ying-jeou


19. Who has appointed as the next Ambassador Of India To Romania ?


20. Name the party which has won the Kerala Assembly Election 2016 ?
Answer. CPM-led left democratic front (LDF)


21. Name the BJP politician, Who has created the history by winning single seat in Kerala Assembly Election ?
Answer. O rajgopal


22. Name the person, who is all set to become the next Chief Minister of Tamil Nadu ?
Answer. Jaialalita Jayaram


23. Name the ruling party, which has won the West Bengal assembly election 2016 ?
Answer.TMC


24. Name the ruling party, which has won the Puducherry assembly election 2016 ?

Answer.congress


25. Name the person who is all set to become the next Chief Minister of West Bengal ?
Answer.Mamta banerjee


26. Which party and its alliance partners have won the 14th Assam Assembly Election 2016 ?
Answer. Bjp and its alliance partners AGP and BPF


27. Name the person who is all set to become the next Chief Minister of Assam ?
Answer. Sarbananda Sonowal


28. Name the state and its city in which PEHAL programme has been introduced by its CM ?
Answer. Himachal Pradesh

29. Who is the Chief Minister of Himachal Pradesh ?
Answer. Virbhadra singh







Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *