Daily Current Tablet : 21 June 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the bank, which has announced a fund especially dedicated to IT innovations and startups?
Answer. SBI


2. Name the basic trainer aircraft, which has unveiled by HAL?
Answer. HTT 4

3. Name the state, Which has launched a unique programme ‘Maitree Ek Gyan Yatra’?
Answer. Assam


4. Expand the term DeitY and EMC?
Answer. Department of electronics & information technology,electronics manufacturing cluster.


5. The government approved a proposal for Greenfield Electronic Park in which city?
Answer. Bhubaneswar, Orissa


6. Name the state, which has launched a special fund called ‘Mukh Mantri Punjab Hepatitis C Relief Fund’ to provide free treatment for patients affected by Hepatitis C?
Answer. Punjab

7. The Union Government has eased FDI norms for some sectors by permitting how much percentage FDI under government approval route?

Answer. 100%


8. Name the sectors which have been mentioned under negative list for FDI?
Answer. Atomic Energy, Lottery, Gambling, Real Estate and Real Estate Investments Trusts (REIT) and Railways Operations.


9. Who has won the silver medal in women’s category at Archery World Cup in Antalya?
Answer. Deepika Kumari and Atanu Das


10. Name the politician-turned-educationalist who has passed away recently?
Answer. Jeppiar


11. Mr. Jeppiaar was the founder chancellor of which University?
Answer. Satyabhama University


12. Who is appointed as President of Gujarat Chamber of Commerce and Industry?
Answer. Bipin Patel


13. Name the stadium which has been inaugurated by PM Modi and Sri Lankan President Maithripala Srisena recently?
Answer. Duraiappa Stadium,Jaffna


14. What is the total cost of renovation of Jaffna stadium? 
Answer. 7 crore


15. Recently, Union Tribal Affairs Minister Jual Oram and Oil Minister Dharmendra Pradhan have launched  the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana  in which state ?
Answer. Orrisa

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *