Daily Current Tablet : 21th May, 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the woman who has become the first lady to climb Mt Everest seven times ?
Answer. Lhakpa sherpa

2. Lhakpa Sherpa is from which country ?
Answer. Nepal


3. The International Finance Corporation (IFC) is planning to invest in which health care giant ?
Answer. Apollo health & lifestyle ltd.


4. The International Finance Corporation (IFC) is the subsidiary of which group ?
Answer. World bank


5. Name the state, which has announced the ban on gutka and pan masala products ?
Answer. Bihar


6. Which product has banned earlier in April, 2016 by Bihar government ?
Answer. Liquor


7. Name the bank which has announced that it will shut down half of its branches in India recently ?
Answer. HSBC


8. Where is the headquarter of HSBC bank ?
Answer. United Kingdom


9. Name the person who is all set to become the Prime Minister of Turkey ?
Answer. Binali yildirim

10. Who is going to replaced by Binali Yildirim as the Prime Minister of Turkey ?
Answer. Ahmet Davutoglu


11. Name the person who has won the European Taekwondo title ?
Answer. Mourad laachraoui


12. Maurad Laachraoui will now compete in which Olympics ?
Answer. Rio olympic 2016


13. The 27th India and Indonesia CORPAT has concluded at which place ?
Answer. Belawan,Indonesia


14. The CORPAT exercise between India and Indonesia have been carrying out from which year ?
Answer. Since 2002


15. The Finance Ministers and central bank governors meet  of G-7 summit is going on at which place ?
Answer. Sendai, Japan


16. Name the country which is hosting the 2016, G-7 summit ?
Answer. Japan


17. Name the participating countries of G-7 summit ?
Answer. france,germany,italy,japan,uk,canada,united states and european union.

18.  President Pranab Mukherjee is going to visit which nation on 24th of May ?
Answer. China


19.  Name the President of China, and Prime Minister of China ?
Answer. President-xi jinping and Prime Minister Li keqiang


20. Expand the term CPAFFC ?

Answer. CPAFFC- Chinese People’s Friendship Association For Foreign Countries.




Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *