Daily Current Tablet : 22 June 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the bank, which has announced the launch of its Remit2India Service?
Answer. south India bank

2. Name the space agency, which has unveiled the iconic X-57 Hybrid Electric Research Plane nicknamed as Maxwell?

Answer. NASA


3. Name the state, which has launched a Rs. 640 crore project for skill development?

Answer. Himachal Pradesh


4. Name the person, who has resigned from the post of President and Chief Operating Officer (COO) of SoftBank Group?

Answer. Nikesh Arora


5. Expand the term NRCPC and ISC?

Answer. National Research Center of Parallel Computer Engineering and Technology (NRCPC) , International Supercomputing Conference


6. Name the supercomputer,  which was declared world’s fastest supercomputer?

Answer. TaihuLight


7. Expand the term ICDP?

Answer. International Continental Scientific Drilling Program (ICDP)


8.  The Union Cabinet gave its approval for Indian membership to which Drilling Program?

Answer. International Continental Scientific Drilling Program (ICDP)


9. Name the place where the meet of heads of the states of Shanghai Cooperation Organization will begin from tomorrow?
Answer. Tashkent (Uzbekistan)


10. Name the two countries who are going to obtain the status of SCO member states?

Answer. India and Pakistan 


11. Name the state, which has released stamps on Yoga booklet?

Answer. Andhra Pradesh


12. Name the space agency which has created a record of launching 20 satellites in a mission?

Answer. ISRO


13. A record of launching 20 satellites in a mission has been launched by which launch vehicle?

Answer. Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) C-34


14. Who is the first female mayor of Rome?

Answer. Virginia Raggi


15. Who is the author of book “A Life in Diplomacy “?
Answer. M K Rasgotra


16. Name the Telangana poet and lyricist, who has passed away on 21 June 2016 ?

Answer. Guda Anjaiah


17. Indian Space Research Organisation (ISRO) has launched how many satellites in a single mission from the Satish Dhawan Space Center in Sriharikota on 22 June 2016?

Answer. 20


18. Which of the following state postal circle has released “Information booklet, Stamps on Yoga” on 21 June 2016?

Answer. Andhra Postal circle 


19. Archery World Cup final leg held in which country?

Answer. Antalya,Turkey


20 .International Supercomputing Conference 2016 held in which country?

Answer. Frankfurt, Germany


21. Which of the following village in Andhra Pradesh will be developed as a smart village of global standards?

Answer. Mori Village




Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *