Daily Current Tablet : 23 June 2016

Dear Reader,


From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Name the person, who has resigned as President of the Kerala Sports Council?
Answer. Anju body George


2. Name the renowned Telangana poet and lyricist who has passed away recently?
Answer. Guda Anjaiah 


3. Mr. Guda Anjaiah was played a key role in which state movement?

Answer. Telangana statehood movement


4. Name the country, which has won the T-20 Series against Zimbabwe?

Answer. India


5. Name the new train service which has been flagged off by Railway Minister between Danapur and Saharsa in Bihar?

Answer. Janhit Express


6. Name the all three train whose services have been extended in Bihar and Jharkhand?

Answer. Service of Jasidih-Chandan passenger train was extended up to Banka


7. Name the state, which has approved the minority status to Jew community?

Answer. Maharastra


8. What is the estimated cost of four laning of Hubli-Hospet Section of NH-63 approved by Cabinet?
Answer. Rs.2272.20 cr


9. Expand the term NHDP and EPC?

Answer. National Highways Development Project (NHDP), Engineering, Procurement and Construction (EPC)


10. Name the country which has topped the list of 2016 World Investment Report?

Answer. US


11. The 2016 World Investment Report is released by which organization and what is the rank of India in this report?

Answer. 10


12. Name the Tennis player, who has  created history after he fought back to win the Queen’s Club tournament for a record fifth time defeating Milos Raonic?

Answer. Andy Murray


13.  Name the person, who has resigned as the Editor-in-Chief of Ananda Bazaar Patrika (ABP)?

Answer. Aveek Sarkar


14. How many Indian have got the place in Digital Archive of the United Kingdom?
Answer. 6 Indians


15. The new Digital Archive was launched by which organization?

Answer. Foreign and Commonwealth Office (FCO)


16. Name the person, who has announced the appointment as India Country Manager and MD?

Answer. Banda bahadur Singh


17. Union Finance Minister Arun Jaitley has released a commemorative silver coin to mark the 300th martyrdom day of which Sikh General?

Answer. Sikh General Banda Singh Bahadur


18. The coin is manufactured by which organization?

Answer. Metals and Minerals Trading Corporation of India (MMTC)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *