Daily Current Tablet: 23th August, 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the Mahindra Asset Management Company, which has launched an open-ended scheme?
Answer. Mahindra Mutual Fund Kar Bachat Yojana

2. Name the country, which has launched its first national language search engine ‘Yongzin’?
Answer. China

3. Bajaj Finance ties up with which department to facilitate two-wheeler purchase?
Answer. India Post

4. Name the state, which has drafted to create 17 new districts in Oct?
Answer. Telangana

5. Name the person, who has been selected for the Asian Filmmaker of the Year Award at the Busan International Film Festival beginning October 6?
Answer. Abbas Kiarostami

6. Name the state, which will be hosted the Kabaddi World Cup 2016?
Answer. Gujrat 

7. GAIL has signed MoU with which company for fuel cell power generation?
Answer. Bloom Energy

Answer. Vikas Anand

8. Who is the Governor of Punjab and Chief minister?

Answer. V P Singh Badnore And Prakash Singh Badal


9. Name the person, who has resigned as the Director Finance and CFO (KMP) of Bharat Electronics Ltd?
Answer. P R Acharya

10. Name the persons, who have appointed as joint Secretaries in PMO as part of massive mid-level reshuffle?
Answer. Brajendra Navnit and V Sheshari

11. Who is the Lieutenant Governor Of Andaman And Nicobar?

Answer. Jagdish Mukhi

12. Name the person, who has won a double to clinch the title in the MRF Formula 1600 category?
Answer. Vikas Anand




Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *