Daily Current Tablet : 23th May 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the country, which has launched its maiden indigenous winged Reusable Launch Vehicle (RLV) ?
Answer. India

2. Name the state, Which has launched  an artificial propagation programme ?
Answer. Himachal Pradesh

3. The Red Line campaign is related to ?
Answer. Medicine

4. Name the country with which India has signed 4 MoUs on defence cooperation ?
Answer. Oman

5. Indian defence minister Mr. Manohar Parrikar was on a two days visit to Oman at 
the invitation of whom ?
Answer. H.E Bader bin saud bin harib al busaidi

6. Name the country, Who has won the Thomas Cup badminton tournament ?
Answer. Denmark has won the 2016 Thomas Cup badminton tournament

7. Total how many MoU and agreements have been signed between India and Iran during Mr. Narendra Modi visit ?
Answer. 12

9. The bilateral contract for Chabahar port has been signed between which two organization ?
Answer. india port global private ltd (ipgpl) & arya banader of Iran

10. Government promotes ___ general managers as directors at general insurers. 
Answer. 4

11. The school students Exchange Program from which two nation have got the innovation award ?
Answer. India-Pakistan

12. The School Exchange Program was initiated by which NGO ?
Answer. Routes to Roots

13. Name the Chief Minister of Sikkim who has conferred with the Nepal’s Literary award ( the Yug Kavi Siddhicharan Award ) recently ?
Answer. Pawan Chamling

14. The Yug Kavi Siddhicharan Award was organised by which academy ?
Answer. Siddhicharan shrestha academy

15. Who is appointed as Principal Adviser For Social Sector In NITI ?
Answer. Ratan P Watal 

16. Name the player who has won the Asian 6-Red Snooker title ?
Answer. Pankaj Advani

17. Name the Malaysian cueist who has been defeated in the Asian 6-Red Snooker title ?
Answer. keen hoh moh

18. Name the person who has won the Palme d’Or at Cannes Film Festival ?
Answer. ken loach

19. The Cannes Film Festival has held in which country ?
Answer. France, Paris 

20. Name the organization which has tightened the P-notes norms to check money 
laundering ?
Answer. SEBI

21. Name the state, which has launched Smart Village program ?
Answer. Gujrat

22. Name the World’s oldest Olympic champion  who passed away recently ?
Answer.HUNGARY

23. Who is appointed as Lieutenant Governor of Puducherry ?
Answer.Kiran bedi

24. Name the football team which has won its 14th Federation Cup title ?
Answer. Mohan Bagan

25. Which team is defeated by Mohun Bagan to lift the 14th Fed Cup title ?
Answer. Aizawl FC

26. Name the person who has been appointed as the New BCCI President ?
Answer. Aanurag Thakur

27. Name the person who has been replaced by the New BCCI President Mr. Anurag 
Thakur and also name the person Who has been appointed as the new BCCI Secretary ?
Answer. Shashank Manohar, Ajay shirke


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *