Daily Current Tablet : 24 June 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the chess grandmaster, who has won the best women’s player award in the 
Eurasian Blitz chess tournament?
Answer. Harika Dronavalli 


2. Name the person, who has been awarded the twenty-fifth GD Birla Award for Scientific Research for the year 2015?
Answer. Sanjay Mittal


3. Name the person, who has resigned two years before his term ends?
Answer. S K Roy


4. Name the person, who have qualified for the Rio 2016 Olympics scheduled to be held in August 2016 in Rio de Janerio?
Answer. Vikas Krishna Manoj Kumar


5. Name the Professional golfer, Who has won the golf title at US Open 2016?
Answer. Justin Johnson


6. The Union Cabinet approves pact for technology transfer and resourcing in manufacturing, including sub-sectors of Capital Goods?
Answer. India and Germany for technology transfer


7. The Union Cabinet meeting was chaired by whom?
Answer. PM Modi


8. The Union Cabinet has approved Rs 5.5 lakh crore for the auction plan of what?
Answer. Spectrum


9. How much MHz band will be auctioned for the first time?
Answer. 700 MHZ


10. Name the state Municipal Corporation, which has sinned MoU with SECI to install solar panels?
Answer. South Delhi Municipal Corporation


11. Which nation has won in the referendum of BREXIT?
Answer. Britain


12. Now the European Union will shrink to a group of how many nations?
Answer. 27 nations


13. Who is appointed as new Prime Minister of Syria?
Answer. Imad Khamis 


14. The Union Cabinet approves pact for the avoidance of double taxation with which country?
Answer. Belgium


15. The Union Cabinet meeting was chaired by whom?
Answer. PM Modi


16. Name the Indian cricketer who has become the brand ambassador of Exide Life Insurance?
Answer. M S DHONI


17. Where is the headquartered of Exide Life Insurance and also name the director marketing of the company?
Answer. Bengaluru, Mohit Goel


18. Name the person, who was appointed the Indian cricket team’s head coach for a one-year tenure?
Answer. Anil Kumble



Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *