Daily Current Tablet: 24th July 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the campaign which is running  by DEPwD for creating universal accessibility in built environment, public transportation, and Information & Communication Technology (ICT) ecosystem?
Answer. Accessible India Campaign(Sugamya Bharat Abhiyan)


2. Name the city in which a motorcycle rally ‘Ride for Accessibility’ has flagged off?
Answer. Delhi


3. Name the state government which has launched the pilot project of e-complaint system recently?
Answer. Maharastra


4. The e-complaint system has been launched at which place?
Answer. Pune


5. Name the organization which has recently appointed three new public interest directors?
Answer. The National Stock Exchange (NSE) 


6. Who is the chairman of NSE?
Answer. Chitra Ramkrishna


7. Name the modern artist who has passed away recently in New Delhi?
Answer. Syed Haider Raza


8. Which government has recently conferred the ‘Mahanayak Samman’ ?
Answer. West Bengal Govt


9. Name the renowned singer who has been honoured with the Mahanayak Award?
Answer. Bappi Lahiri


10. Name the state which has launched the first ever Water Metro project in the 
country?
Answer. Kerala


11. The country’s 1st Water Metro project will be funded by which organization?
Answer. German bank 


12. Name the athlete who has become the 1st Indian to set world record in Jr  athletics Championship?
Answer. Neeraj Chopra


13. What is the venue of the IAAF World under-20 athletics championship?
Answer. Poland


14. Name the persons who have laid the foundation stone of an MSME technology center in Andhra Pradesh?
Answer. Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu, along with Union Ministers Kalraj Mishra and Venkaiah Naidu 


15. The MSME technology center is funded by which organization?
Answer. World Bank and the government of India.


16. PM Modi is going to flag off a ‘Run for Rio’ event on 31st of July at which place?
Answer. Indian Gate New Delhi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *