Daily Current Tablet : 24th May 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Who is the Chief minister of Assam ?
Answer. Sarbananda Sonowal

2. ___ million Indians at risk from rising sea levels.
Answer.  40

3. The United Nations has lifted the embargo on sales of lethal weapons to which country ?

Answer. Vietnam

4. Rio medal winners will be considered for which awards ?
Answer. Khel Ratna and Arjuna 

5. The Rajiv Gandhi Khel Ratna and Arjuna Award is awarded to any sports person after how many years of sports achievements ?
Answer. 4 yr

6. As per Union Communications and Information Technology Minister of India, India 
Post payments bank will start functioning from ?
Answer. from March 2017

7. Name the Union Communications and Information Technology Minister of India ?

Answer. Ravi Shankar Prasad

8. Name the Lok Sabha Speaker who will inaugurate the 3 days NERCPA conference on May 30 ?
Answer. Sumitra Mahajan

9. Expand the term NERCPA ?
Answer. Northeast Region Commonwealth Paramilitary Association

10. Name the former cricketer who has been appointed as the brand ambassador of F45 India ?
Answer. Brett Lee

11. The functional training system for fitness, F45 is originally belong to which country ?
Answer. Australia

12.Name the city, which has emerged as the best 5-star hotels destination, where Indian travellers paid the least in 2015 ?
Answer. Pune

13. Name country where the Defence Minister of India, Mr. Manohar Parrikar will attend the security dialogue next month ?
Answer. Singapore

14. Name the institutes which has annually organized the Shangri-La Dialogue ?
Answer. International institute of strategic studies

15. Name the state, Which has enforced for official use of Odia ?
Answer. Odisha

16. Name the organization which has launched a $500 mn insurance fund to fight pandemics ?
Answer. World bank

17. Which country has became the first country to provide $50 mn funding to fight pandemics ?
Answer. Japan

18. Name the veteran leader of CPI (M) who has passed away recently ?
Answer. K Anirudhan

19. Veteran CPI(M) leader K Anirudhan was from which state ?
Answer. Kerala

20. Name the countries which will be connected by India via 1400 km road ?
Answer. Thailand and Myanmar

21. Who is the Indian Ambassador to Thailand ?
Answer. Bhagwant Singh Bishnoi







Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *