Daily Current Tablet : 27th May 2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the tiger reserve which has received the India Biodiversity Award for the year 2016 ?
Answer. Arunachal Pradesh Tiger Reserve

2. Which programme of Pakke Tiger Reserve has received the prize under the category of ‘conservation of threatened species’ ?

Answer. The hornbill nest adoption programme

3. Name the Indian Coast Guard Ship,Recently which has commissioned at Kochi by the Coast Guard Commander ?
Answer. Arush

4. Name the Indian mortgage lender which has been ranked among the World’s top ten consumer financial services company ?
Answer. HDFC

5. Who has topped the list of World’s tops financial services company ?
Answer. American Express

6. Who is appointed as India’s head coach for Zimbabwe tour ?
Answer. Sanjay Bangar

7. Name the company which has got the approval to take over the HSCL ?
Answer. NBCC

8. Expand the term HSCL and NBCC .
Answer. Hindustan Steel Works Construction Limited(HSCL), National Buildings Construction Corporation Ltd (NBCC)

9. Who is the Governor of West Bengal ?
Answer. Keshi Nath Tripathi

10. Sunil Bharti Mittal has received the alumni achievement award of which business school ?
Answer. Hardward Business School

11. Name the Marathi literary critic who has passed away recently ?
Answer. R G Jadhav

12. Mr. Sunil Bharti Mittal is the founder and chairman of which enterprise ?

Answer. Bharti Enterprises

13. Name the tennis player, Who has named in Russia’s Olympic team ?
Answer. Maria Sharapova


14. Name the web page, which has been shown all the important Cabinet decisions taken in the last two years by NDA Government  ?
Answer. pib.nic.in/nda2


15. Name the Indian American student who has won the 28th annual National Geographic Bee Competition ?
Answer. Rishi Nair

16. The 28th annual National Geographic Bee competition,which held at National Geographic headquarter in Washington, total how many Indian- American were 
selected out of 10 finalist ?  
Answer. 

17. Name the country with which China has signed the agreement to build 600 mw atomic power ?
Answer. Sudan


18. Nur Bekri, who visited Sudan recently and signed the agreement to build atomic reactor is head of which department ?
Answer. National Energy Administration (NEA)


19. Name the booklet, which has recently released by Defence Minister Manohar Parrikar ?

Answer. ‘Department of Defence Production in Pursuit of Self Reliance’


20. By dialing which number now wait listed ticket can be cancelled ?
Answer. 139


21. Name the global rating agency which has estimated India’s economic growth to 8% for the FY 2019 ?
Answer. fitch

22. Name the person who has been appointed as the new Prime Minister of Guinea Bissau?
Answer. Baciro dja


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *