Daily Current Tablet: 29th July, 2016

Dear Reader,
As most of you have continuously asked for something more in GA so here is the good news guys. As now we are going to provide you a full day current affairs in One post and in more easily accessible format. So whatever going around in the world we will provide you in one Daily News Highlights post. With the help of this post, you will able to  revise day wise current affairs in an easy manner.


1. Name the Skydiver, who has Sets Record For Highest Jump Without Parachute?
Answer. Luke Aikins 

2. Name the state, which has directed all the district collectors to extend Madhu Babu Pension Scheme to three lakh more beneficiaries from August 15?
Answer.  Odisha 


3. Name the state tourism, which has bagged Tourism awards for 2014-15?
Answer. Kerla


4.  Name the person, who has the recipient of this year’s AAAI Lifetime Achievement Award 2014-15?
Answer. Adman Srinivasan Swamy


5. Name the space agency, who has ordered  a second mission from SpaceX to take astronauts to the ISS?
Answer. NASA


6. Business software maker Oracle has announced that it has entered into a definitive agreement to acquire which firm?
Answer.  NetSuite


7. Name the person, who has  flagged off the Run for Rio event in New Delhi ?
Answer. Prime Minister Narendra Modi


8. Name the state, which has signed a MoU with NTPC and NHPC for setting up Hydro Engineering College in the State?
Answer. Himachal Pradesh 


9. Name the bank, which has signed  an agreement with LIC as bancassurance partner?
Answer. LIC


10. Name the state, which has launched ‘Pashudhan Bima Yojana’?
Answer. Haryana


11. US-based A10 Networks has announced the acquisition of which company?
Answer.Appcito 


12. Name the state, which has a project to increase the green cover in the state to 50 % by the year 2029?
Answer. Andhra Pradesh

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *