Daily Current Tablet : 29th May 2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.



1. Name the company which is going to purchase the Target Group ?
Answer. Tech Mahindra

2. Where is the headquarter of Target Group ?

Answer. United Kingdom

3. Name the person who has become the first US President to visit Hiroshima bomb site ?
Answer. Barak Obama


4. In which year, the US has dropped an atomic bomb on the Hiroshima city ?
Answer. 6 and 9 aug 1945


5. Name the Union Territory, Which has signed “24×7 Power for All” ?
Answer. Lakshadeep


6. As per the Minister of State for Finance, the 27 public sectors bank will come down to what number ? 
Answer. 8 – 10


7. Name the country, which has  successfully test the fired Brahmos missile ?
Answer. India

8. A new committee for swipes toward cashless society has been formed by which organization ?

Answer. GOI and RBI

9. The committee for swipes toward cashless society is chaired by whom ?
Answer. Neeraj Kumar Gupta


10. Name the Para Athlete, Who won the gold medal in men’s club throw (F-51) ?
Answer. Saroha


11. Name the Bank which is all set launch a scheme for fintech entrepreneurs ?
Answer. RBL Bank

12. Earlier in last month, the bank has opened a dedicated branch for start-ups in which city ?
Answer. Bengaluru

13. Name the person who is going to lead the yoga session at UN on 2nd International Yoga Day ?
Answer. Sadguru

14. On which date, the International Yoga Day is observed every year ?

Answer. 21 june

15. Name the country, Which has topped rank in the green energy jobs ?
Answer. China


16. The President of India is going to present which award on 29th May at Rashtrapati Bhavan ?
Answer. Malti Gyan Peeth Puraskar

17. The Malthi Gyan Peeth Puraskar was instituted by whom ?
Answer. Mohinder Singh Syngle Education & Research Society

18.Name the countries, which have agreed to export the world’s fastest anti-ship cruise missile, BrahMos, to UAE, Vietnam, South Africa and Chile ?
Answer. India and Russia

19. Who has re-appointed as Managing Director of automobile manufacturing company Ashok Leyland ?

Answer. Vinod k Dasari

20. Name the company which has won the Java copyright case versus Oracle ?
Answer. Google

21. Java, a programming language was originally developed by which company ?
Answer. Sun Microsystems


×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *