Daily Current Tablet: 2nd August, 2016

Dear Reader,

As most of you have continuously asked for something more in GA so here is the good news guys. As now we are going to provide you a full day current affairs in One post and in more easily accessible format. So whatever going around in the world we will provide you in one Daily News Highlights post. With the help of this post, you will able to  revise day wise current affairs in an easy manner.

1. Name the space craft, which has awarded an operating license for ‘SpaceShipTwo’ which will take passengers for a tour in the outer space?
Answer. Virgin Galactic


2. The government has launched a performance and credit rating scheme for which segments?
Answer. MSME’S


3. Name the bank, which has announced a 0.05% reduction in its marginal cost of funds based lending rate (MCLR)?
Answer. ICICI


4. Name the state which is going to recruit the transgenders as Jail wardens?
Answer. Odisha


5. Name the Twitter account, which has launched by Minister of Communications Sh. Manoj Sinha?
Answer. “Twitter Sewa”_@manojsinhabjp.


6. Name the player who has won the 2016 Rogers Cup women’s single title recently?
Answer. Simona Halep


7. Who has defeated Kei Nishikori to win the Rogers Cup men’s single title recently?
Answer. Novak Djokovic


8. Freecharge has partnered with which leading payment gateway solution provider?
Answer. Payubiz


9. The PM Modi will launch the -70 Saal Azadi- Zara Yaad Karo Kurbani programme on which date?
Answer. 9th August

10. Who is the Information and Broadcasting minister?

Answer. M. Venkaiah Naidu


11. A high-level panel of the NGRBA has approved various projects worth approximately ________ for development. 
Answer. 400 cr


12. Name the person who has been appointed as the secretary to Prime Minister Modi?
Answer. Bhaskar Kulbe


13. Name the country which is going to host the International summit on tobacco-control?
Answer. India


14. Expand the term COP and WHO-FCTC.
Answer. Conference of the Parties (COP) and WHO Framework Convention on Tobacco Control (WHO-FCTC)


15. Name the bank, which has ties up with Apollo India Credit Opportunity Management LLC and AION Capital Management to set up an asset reconstruction company?
Answer. ICICI


16. Name the Indian-American Professor who has passed away recently?
Answer. Braj B Kachru


17. Name the bank, which has tied up with a fintech start-up Fisdom for personal wealth management services?
Answer. Bank of Baroda


18. Name the person, who has  assumed charge as Air Officer Commanding-in-Chief of Southern Air Command?
Answer. Neelakantan


19. Name the person, who has took over as the chairman of National Dairy Development Board (NDDB)?
Answer. Dilip Rath


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *