Daily Current Tablet: 8th August, 2016

Dear Reader,
As most of you have continuously asked for something more in GA so here is the good news guys. As now we are going to provide you a full day current affairs in One post and in more easily accessible format. So whatever going around in the world we will provide you in one Daily News Highlights post. With the help of this post, you will able to  revise day wise current affairs in an easy manner.


1. Name the bank, who has appointed former Reserve Bank of India deputy governor Anand Sinha to the bank’s board?
Answer. IDFC


2. Name the place where Jute Corporation of India is going to launch a ‘Colours of Independence’ campaign?
Answer. Visakhapatnam, Andhra Pradesh

3. The ‘Colours of Independence’ campaign is being organised by which department?
Answer. Ministry of textiles


4. Name the country, which has opened First-ever ‘Pizza ATM’ opens?
Answer. United States

5. Name the South African players, who have banned for attempting to fix matches?
Answer. Thami Tsolekile., Pumelela Matshikwe, Ethy Mbhalati and Jean Symes 


6. Name the company, which has acquires derma brand Melgain from Issar Pharma?
Answer. Zydus


7. Name the country, which has been set in China where 1,007 robots shimmied in unison?
Answer. China


8. Name the state which has planned to planting over one crore saplings in 2016 to increase the depleting green cover in the state?
Answe. Himachal Pradesh


9. The International Youth Day is observed on which date?
Answer. August 12.


10. Name the External Affairs Minister of India who will address the  UNGA on Sept 26 in New York?
Answer. Sushma Swaraj


11. What is the theme of general debate and also name the President of UNGA?
Answer. ‘The Sustainable Development Goals’


12. Name the Telangana government mission which has been recently launched by the PM Modi?
Answer. Mission Bhagiratha

13. What is the outlay of the mission Bhagirath?
Answer.Rs. 42,000 crore


15. Name the person who has taken oath as the Chief Minister of Gujarat?
Answer. Vijay Ruhani

16. Who is the Deputy Cm of Gujarat and also name the governor of Gujarat?
Answer. Nitin Patel and Om Prakash Kohli


17. Name the Swimmer, who has won gold in women’s 400 freestyle event at the Rio Olympic Games?
Answer. Katie Ledecky


18. Name the organization which will launch two new meteorological satellites next month?
Answer. ISRO

19. Who is the Chairman of ISRO and in which year it was formed?
Answer. A S Kiran Kumar founded in year 15th Aug 1969


20. Name the state which has launched a special assistance scheme for elderly weavers?
Answer. Odisha

21. What is the name of the scheme which has been launched by Mr. Naveen Patnaik 
for all senior weavers who are above the age of 60 years?
Answer. Baristha Bunakar Sahayata Yojna.


22. Name the person, who has inaugurated Chhattisgarh’s first IIT?
Answer. Prakash Javedkar









Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *