Daily Current Tablets. 02-04-2016

Dear Reader,


From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Statup india comes under which ministry?
Answer. Minister of Commerce and Industry


2. who is the Indian Minister of Commerce and Industry?
Answer. Nirmala Sitharaman


3. Who is the DIPP Secretary?
Answer. Ramesh Abhishek.


4.  Expand the DIPP?
Answer. Department of Industrial Policy and Promotion


5.  Recently ______ Launches Startup India Website?
Answer. DIPP 


6.  The World Autism Awareness Day is observed on which day every year?
Answer. 2nd of April every year


7.  What is theme for this World Autism Awareness Day ?
Answer. “Autism and the 2030 Agenda


8.  Name the state where President’s rules has been imposed recently ?
 Answer. Uttarakhand


9. Who is the governor of Uttarakhand ?
Answer. Article 356


10. What is the article number for President’s rule ?
Answer. KK Paul


11. Who is the Home Minister of India?
Answer. Rajnath Singh


12. Who is the Governor of Jammu and Kashmir?
Answer. N N Vohra


13. Who is the PDP President?
Answer. PDP President Mehbooba Mufti 


14. Name the stock exchange which has launched its new index for mild and small cap stocks ?
Answer. Mumbai


15. The new index will comprise of how many companies ?
Answer. 400 companies


16. Who is the present MD & CEO of NSE ?
Answer. Chitra Ramkrishna 


17. Which city known as the finacial capital of India?
Answer. Mumbai


18. _______ first state to link colleges to national cancer grid.
Answer. Maharashtra


19. Who is the Tata trust Chairman?
Answer. Tata Trusts chairman Ratan Tata


20. Isro has signed an MoU with which organization to provide scientific parameters for construction of airports ?
Answer. Airport Authority Of India

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *