Daily Current Tablets. 02-05-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Which Indian-American journalist has won the 2016 Edgar A Poe award? 

Answer. Neela Banerjee 


2. Who is the PM of New Zealand ?

Answer. John Key

3. One Employee-One EPF Account drive has been launched by whom ? 

Answer. Bandaru Dattatreya

4. Name the app which has been launched by Maharashtra Governor for tribal caste validity certificate ?

Answer. E – tribalvalidity

5. Which special drive has been launched by the EPFO to encourage EPF members to consolidate their multiple accounts ?

Answer. One EPF Account drive

6. Who is the Governor of Maharastra ?

Answer. Chennamaneni Vidyasagar Rao

7. Name the company which has announced its partnership with Airtel for West Asian countries ?

Answer. GBI – Gulf Bridge International

8. Boxer Matiouze Royer belongs to which country ?

Answer. France

9. Indian boxer Vijender Singh recorded his 5th consecutive victory in Professional Boxing defeated by whom ?

Answer. Matiouze Royer

10. which state recently launched Chandranna Bima Yojana ?

Answer. Andhra Pradesh

11. Name the Indian Archery players, recently who won the  silver and bronze in archery world cup ?

Answer. Deepika Kumari, Bombayla Devi Laishram and Laxmirani Majhi


12. Name the formula one racer who has won the 2016 Russian Grand Prix ?

Answer. Nico Rosberg


13. Formula one racer Nico Rosberg is a driver of which Formula one team ?

Answer. Mercedes formula one


14. Name the state, which  Proposes To Develop 200 Smart Villages In 2016-17 ?

Answer. Punjab


15. Paytm has partnered with which company for its upcoming Payments bank business ?

Answer. Wipro


16. Who is appointed as Information and Broadcasting Secretary ?


Answer. Ajay Mittal







×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *