Daily Current Tablets. 03-04-2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Expand the IMPRINT?
Answer. Impacting Research Innovation and Technology


2. Who is the HRD minister of India?
Answer. Smriti Irani


3. ___ MoU signed to promote research with IMPRINT programme?
Answer. 25


4. Name the person who has been appointed as CMD of BHAVINI ?
Answer. Kallol Roy


5. Expand the term BHAVINI, DAE, PFBR and NPCIL ?
Answer. Bhartiya Nabhikiya Vidyut Nigam Ltd, Department of Atomic Energy, prototype fast breeder,reactor, Nuclear Power Corporation of India.


6. Where is the headquarter of BHAVINI ?
Answer. Chennai


7. Who is the President of Pakistan?
Answer. Mamnoon Hussain


8. Pakistan Sikh body elected as caretaker _______ president.
Answer. Tara Singh


9. Expand the PSGPC?
Answer. Pakistan Sikh Gurdwara Parbandhak Committee.


10. Name the person who has been taken charge as Secretary Of Urban Development Ministry ? 
Answer. Rajiv Gauba


11. Mr. Rajiv Gauba has replaced whom ?
Answer. Madhusudan Prasad


12. Vidyut Pravah app has been launched by whom ?
Answer. Piyush Goyal


13. Name the person who has won the competition to give the name to this app as Vidyut Pravah ?
Answer. Ritu bhatnagar from banglore


14. Who is the present minister of state (IC) for power, coal and new & renewable energy?
Answer. Piyush Goyal


15. Name the person who has launched the Green Delhi Initiative phase 1 ?
Answer. Arvind kejriwal


16. The 2nd phase of Green Delhi Initiative will expected to held between ?
Answer. july -sep


17. The Green Delhi initiative has been submitted by AAP government to the supreme  court after it demanded information on steps being taken to improve what ? 
Answer. Reduce air pollution, Improve air quality


18. The famous actor Larry Drake was from which country ?
Answer. American


19. Name the actor who has won Prime time Emmy Award for Outstanding Supporting  Actor in a Drama Series. ?Answer. Actor Larry Drake


20. Which country’s development bank will provide a loan of Rs. 3750 for Nagpur Metro ?
Answer. Germany

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *