Daily Current Tablets. 03-05-2016

Dear Reader,


From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.




1. Who is appointed as managing director of Bharti Retail ?
Answer. Kishore Biyani


2. who is appointed as Brand Ambassador of the world famous watch brand Hublot ?

Answer. Rohit Sharma


3. ________ have won the English Premier League title for the first time in the club’s 132 year history.

Answer. Leicester City


4.  Parliament passes _____________ Bill, 2016. 

Answer. Mines and Minerals Amendment


5. Name the start-up company which has acquired by the Google recently ?

Answer. Synergyse


6. The Toronto-based Synergyse is founded by whom ?

Answer. Indian origin Varun Malhotra


7. Name the cricketer who has agreed to become the 3rd goodwill ambassador for 
India at Rio Olympics ?

Answer. Sachin Tendulkar


8. Name the other two person who has been appointed as the goodwill ambassador at Rio Olympics ?

Answer. Salman Khan and Abhinav Bindra


9. Name the player who has been nominated for the Khel Ratna award by BCCI ?

Answer. Virat Kohli


10. Who has been nominated for Arjuna award ?

Answer. Ajinkya Rahane


11. Who is the railway Minister of India?

Answer. Suresh Prabhu


12. _________ ink MoU with Haryana and Punjab to plant trees alongside Railway Track.

Answer. Indian Railways


13. Name the Indian American Sikh woman who has been elected to an important position in the Republican party ?

Answer. Harmeet Kaur Dhillon


14. Expand PMI in manufacturing sector context ?

Answer. Purchasing Manager’s Index


15. Name the university, which has created the World’s smallest engine ?

Answer. Rs. 55,000/- Crore 


16. India signed MoU with ________ for direct flights to boost tourism in both countries ?

Answer. New Zealand


17. Which energy giant has launched an app for its all kind of stakeholders?

Answer. TATA Power


18. Which city is hosting ISSF Junior World Cup 2016 ?
Answer. Suhl 






Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *