Daily Current Tablets. 04-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Recently PM Narendra Modi has conferred with which country highest civilian honour ?
Answer. Saudi Arabia’s Highest Civilian Honour


2. The award has been conferred by whom to PM Modi ?
Answer. The King abdullaziz sash 


3. How many agreements have been signed by PM Modi during his visit to the Gulf State Saudi Arabia ?
Answer. 5


4. What is the rank of India in the largest manufacturers list ?
Answer. India ranked sixth among the world’s top 10 manufacturing countries


5. The largest manufacturers list is published by which organisation and which country has topped the list ?
Answer. UN published this report. China is in the TOP position


6. Expand the term UNIDO, IIP and MVA ?
Answer. United Nations Industrial Development Organisation (UNIDO),index of industrial production (IIP),Manufacturing Value Added (MVA) 


7. What is the name of the India’s 1st cash  giving app ?
Answer. ‘CASHe’


8. Who has launched the India’s 1st cash giving app CASHe recently ?
Answer. Arjun Kapoor 


9. Name the company which has launched the CASHe, India’s first cash giving app?  
Answer. Tslc Pte Ltd.


10. Name the India’s fastest train which is flagged off by Railway minister Suresh Prabhu ?
Answer. Answer. “Gatiman Express”


11. Expand the term DRDO and IRCTC ?
Answer. DRDO-Defence Reaserch And Development Organisation

IRCTC-Indian Railway Catering And Tourism Corporation


12. India’s fastest train ‘Gatiman Express’ will run between which two stations ?
Answer. Delhi and Agra


13. Who is the Minister for Communication and IT ?
Answer. Ravi Shankar Prasad


14. Recently Aadhaar enrollments hits how much?
Answer. 100 Cr.


15. Name the HRD minister who has released the Universities Ranking list ?
Answer. Smriti Irani


16. Which institute has topped in the engineering college list, Management institute list and in Pharmacy institute list respectively ?
Answer. IIT Madras,IIM Bangalore and Manipal college of pharmaceutical resp.


17. Which university is the best university in India ?
Answer. Indian Institute of Science, Bangalore


18. Name the player who has won 2016 Miami Open Title ?
Answer. Novak Djokovic 


19. Novak Djokovic, the tennis player is from which country ?
Answer. Serbia


20. The 2016 Miami Open Title match has played at which place ?
Answer. The match held in Florida US





Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *