Daily Current Tablets. 06-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the CEO of EXIM bank?
Answer. Mr. Yaduvendra Mathur


2. Who is the CEO of Islamic Development Bank (IDB)?
Answer. CEO Khaled Al-Aboodi.


3. Where is the Islamic Development Bank (IDB) headquater situated?
Answer. Jeddah, Saudi Arabia.


4. Where is the Exim bank headquater situated?
Answer. Mumbai


5. Recently india signed an agreement of $100 million with which development bank?
Answer. Islamic Development Bank (IDB)


6. IDB consist of Membership of how many countries?
Answer. 56


7. Expand the DRDO?
Answer. Defence Research and Development Organization


8. Who is the DRDO chairman?
Answer. Avinash Chander


9. Memorial for Abdul Kalam to be opened at ______.
Answer. Dilli Haat


10. In which year abdul kalam got bharat ratna?
 Answer. 1997


11. Who is the Union Minister of Tourism and Culture?
Answer. Dr. Mahesh Sharma


12. Which state has recently banned on the sale of all forms of alcohol ?
Answer. Bihar


13. Total how many states have banned the liquor till now ?
Answer. 4 states


14. The National Geoscience Awards – 2014 have been presented by whom ?
Answer. Pranab Mukherjee


15. Name the person, who has been awarded with the National Geoscience Award for excellence in the field of sedimentary technologies ?
Answer. Ashok Kumar shingvi


16. Total how many person have been confered with the National Geoscience Awards for the year 2014 ?
Answer. 33


17. Which city is going to get its first-ever AC local train?
Answer. Mumbai


18. Who is the Union Railway minister of India?
Answer. Suresh prabhu


19. Which state government has launched the 100 Adarsha Vidyalayas recently ?
Answer. Odisha Government


20. Actor and martial artist Jackie Chan got a wax statue at the Nahargarh Fort Museum in_______.
Answer. Jaipur






Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *