Daily Current Tablets. 07-04-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Who is the chairman of ASCI ?
Answer. Mr. Benoy Roychowdhury.

2. Expand the CCC and SRO ?
Answer. Consumer Complaint Council (CCC) and self-regulatory organization (SRO)


3. ASCI founded in which year ?
Answer. founded in 1985 

4. ASCI upheld complaints against ____ out of 102 advertisements.
 Answer. 51


5. Who is the CEO of Bharti Airtel?
Answer. Gopal Vittal


6. National Thermal Power Corporation Limited comes Under Which ministry?
Answer. Ministry of Power, Government of India 


7. Who is the CMD of NTPC?
Answer. Gurdeep Singh.


8. Partial suspension of power generation at the ________ plant in West Bengal’s?
Answer. NTPC’s farakka plant

9. HRD comes under which ministry?

Answer. Human resource development ministry


10. Who is the HRD minister of India?
Answer. Smriti Irani


11. Who is the Chairman of UGC?
Answer. Prof. Ved Prakash


12. HRD Ministry has decided to give additional time to women and persons with _____  to complete their M.Phil and Ph.D.
Answer. Disability

13. Who is the Union Minister of Textiles?
Answer. santosh kumar ganwar

14. Expand the NERTPS?
Answer. North east textile promotion scheme


15. Who is the Minister of Parliamentary Affairs ?
Answer. venkaiah naidu

16. Recently Maa Annapurna Yojna launched in which state?
Answer. gujarat 


17. Who is the Chief minister of Gujrat?
Answer. anandibehen patel


18. Who is the Governor of Gujrat?
Answer. om prakash kohli 

19. Who is the  Union Minister of Food and Public Distribution of India?
Answer. ram vilas paswan

18. How many states implemented National Food Security Act From April 1?
Answer. 21


19. National Food Security Act Passed in which year?
Answer. 2013


20. Name the person who has been sworn as the president of Kosovo ?
Answer. Hashim Thaci




Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *