Daily Current Tablets. 08-05-2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the country, which has successfully launched Japanese JCSAT-14 Satellite ?
Answer. USA

2. Pune International Sports Expo inaugurated by whom ?
Answer. Rohit Sharma

3. Name the bank which has got the MSME award by the FITS ?
Answer. Corporation Bank

4. Who is the union minister for Micro, Small and Medium Enterprises ?
Answer. Kalraj Mishra

5. Name the state, which has decided to go ahead with the establishment of Asia’s first Rice Technology Park ?
Answer. Karnataka

6. Name the company which has acquired a marketing technology firm TargetingMantra ?
Answer. Snap Deal

7. Which country has won the third edition of the Asian Kabaddi Championship 2016 ?Answer. Pakistan
8. Name the three countries which have agreed to conduct joint water patrols to curb kidnappings ?
Answer. Malaysia, Indonesia and Philippines

9. The decision has been taken after the recent kidnapping done by which group ?
Answer. Abu Sayaf

10. Who is appointed as the Pakistan’s head coach ?
Answer. Mickey Arthur

11. Name the Australian University which has signed two MoU with India to provide medical technology ?
Answer. Swinburne university

12. Name the the two organization which have signed the agreement with Australian University ?
Answer. Medanta and AIIMS

13. Who is re-elected as Prime Minister of Ireland ?
Answer. Taoiseach Enda Kenny

14. Who is the president of Ireland ?
Answer. Michael D. Higgins

15. Expand the term MGNREGA, SDRF and NDRF ?
Answer. Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act, state disaster response fund and national disaster response fund 

16. Who is the Union Agriculture Minister ?
Answer. Radha Mohan Singh

17. Name the company which has got the approval from Union government to set up IT SEZ ?
Answer. Infosys

18. Infosys has got the approval to set up IT special economic zone (SEZ) in which city ?
Answer. Banglore

19. Famous actor Shashi Kapoor’s autobiography titled ________ .
Answer. ‘Shashi Kapoor-The Household,theStar’

20. India and Iran have agreed to clear oil bill payment via which bank ?
Answer. European Bank

21. What is the amount for which India to pay Iran via European Bank ?
Answer. $ 6.4 bn

22. Recently, Who is reappointed by U.S. President Barack Obama has reappointed Indian-American to key administration post ?
Answer. Sachin Dev

23. Joint Parliamentary Committee on the Insolvency and Bankruptcy Code, 2015 committee is headed by whom?
Answer. Bhupendra Yadav

24. Name the private sector bank which has got the SEBI nod to provide custodial services ?
Answer. YES bank
25. Who is the Managing Director of Yes Bank ?
Answer. Rana Kapoor

26. Name the country with which India has signed an MoU for corporation in sports ?
Answer. Japan
27. The World Forum on Sport and Culture to be held in October 2016 at which place ?
Answer. Tokya

28. Name the country, which has discovered the world’s longest insect?
Answer. China

29. Name the company which has signed an MoU to support young entrepreneur and start-ups ?
Answer. facebook and Nasscom
30. Expand the term NASSCOM ?
Answer. National Association Of Software And Services Companies

31. Name the company which is going to launch its own map services ?
Answer. Flipkart

32. What is the name of the company which has tied up with Flipkart for map 
services ?
Answer. Map unity and Map my India

33. Who is appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Tajikistan ?
Answer. Somnath Ghosh
34. Who is the President Tajikistan ?
Answer. Imomali Rakhmon

35. Expand the term ISSF ?
Answer. International Shooting Sports Federation 

36. _____ finished at the top spot in the medal’s table.
Answer. Italy 

37. Yashaswini Singh Deswal associated to which sport ?
Answer. Air Pistol



×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *