Daily Current Tablets. 09-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Who is the Union Minister for Rural Development?
Answer. Birendrer singh 


2. MGNREGA comes under which ministry?
Answer. ministry of rural development 


3. Expand the MGNREGA ?
Answer. mahatma gandhi rural national employment guarantee act


4. Who has won the FBB Femina Miss India World 2016 ?
Answer. Priyadarshini Chatterjee


5. The Femina Miss India beauty pageant held at which place ?
Answer. Mumbai


6. Name the actress who has been conferred with the Dadasaheb Phalke Film 
Foundation Award 2016 ?
Answer. Priyanka Chopra


7. The Dadasaheb Phalke Film Foundation Award is organised by which ministry ?
Answer. Ministry of Information and Broadcasting


8. Who has won the Dadasaheb Phalke Film Foundation Award for the year 2015 ?
Answer. Manoj kumar in 2015 


9. Recently which state announced to start plantation programme in July?
Answer. Utter pardesh


10. Expand the NIC?
Answer. National informatics centre


11. Who is the Governor of Uttar Pradesh?
Answer. Ram naik 


12. Who is the Minister of Communications and Information Technology?
Answer. Ravi shankar prasad


13. Name the player who has won Malaysian Open for 2016 ?
Answer. Lee Chong Wei


14. Who has been defeated by Lee Chong Wei in Malaysian Open 2016 ?
Answer. lee chan 


15. The Badminton player Lee Chong Wei is from which country ?
Answer. Malaysia


16. Who is the Chief justice of India?
Answer. T S thakur


18. Who is the Governor of Haryana?
Answer. Kaptain singh solanki


19. Recently who is appointed as Haryana Lokayukta?
Answer. NK agrawal


20. Mr. C Silvera was the Union Minister for what ?
Answer. Health minister from mizoram

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *