Daily Current Tablets. 10-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. The Government of India has recently approved Rs. 1,304 Cr. for drought relief for which state ?
Answer. Uttar pardesh

2. Expand the term NDRF, MGNREGS, PMFBY and MSP ?
Answer.  National Disaster Relief Fund (NDRF),Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS),Pradhan Mantri Fasal Bima Yojana (PMFBY) and minimum support price (MSP) 


3. The GOI has extended how many man days from 100 under MGNREGS in Bundelkhand for FY 2016-17 ?
Answer. 150 days


4. Who is the MSDE minister of state?
Answer.  Rajiv Pratap Rudy


5. Expand the MSDE?
Answer. Ministry of skill development and entrepreneurship.

6. Sachin becomes the Brand Ambassador of ________ .
Answer. Skill India

7. Name the Golfer who has won the US Masters Golf Championship for the year 2016?
Answer. Danny Willett

8. The US Masters Golf Championship 2016 is held at which place ?
Answer. Georgia 

9. Name the player who has been defeated by the Danny Willett to win the  US Masters Golf 2016 Championship?
Answer. Jordon speith

10. Who is the Kyrgyzstan President?
Answer. almazbek atambayev

11. Kyrgyz Prime Minister ________ resigned after a parliamentary commission accused his cabinet of corruption.
Answer. temir sariyev

12. Who is the Ministry of Information and Broadcasting minister?
Answer.arun jaitely

13. Who is the Chief Election Commissioner of india?
Answer. Syed nasim ahmad zaidi 

14. Union Government constitutes ________ Committee to monitor Government Advertisements.
Answer. B B tondon committee

15.Who is the CEO of Twitter?
Answer. jack dorsey,

16. Who is the Union Home Minister?

Answer. Rajnath singh


17. Who is the CEO of Facebook?
Answer. Mark zuckerberg


18. Name the person who has been named as the brand ambassador of Premier futsal football league ?
Answer.Virat kohli


19. Who is the present chairman of premier futsal ?
Answer.Xavier britto


20. The Premier Futsal Football League governed by which organizations ?
Answer.Futsal association of India (FAI)






Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *