Daily Current Tablets. 11-05-2016


Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Indian major military training exercise, 2016 Chakravyuh-II held in which state?

Answer. Rajasthan

2. Who is the author of book title ‘Who Killed Swami Laxmanananda’ ?

Answer. Anto Akkara

3. Who has been appointed as new head of Apple India Inc. ?

Answer. Sanjay Kaul

4. India signed Protocol to amend Taxation methods with which country ?

Answer. Mauritius

5. Which of the following committee has to prepare policy framework for taxi and other transport operators ?

Answer. Sanjay Mitra Committee

6. Name the state, Which has received the “Best Indian Destination for Wildlife” award by the Lonely Planet Group ?

Answer. Madhya pardesh

7. Who is appointed as executive director of ICICI Prudential ?

Answer. Sankaran Naren

8. Who is appointed as MD and CEO of Multi Commodity Exchange ?

Answer. Mrugank Paranjape

9. Name the person who has been hanged for war crimes committed during the country’s 1971 Liberation War ?

Answer. Husain Haqqani

10. Motiur Rahman Nizami was the chief of which party ?
Answer. Jamaat-e-Islami

11. Name the company which has launched its online video service ?
Answer. Amazon

12. What is the name of the Amazon online video service ?
Answer. Amazon Video Direct.

13. Who is appointed as Additional Solicitor General ?

Answer. Aatma Ram Nadkarni

14. India is planning to develop regional connectivity projects worth $5 billion in which region ?

Answer. South Asia

15. Expand the term SASEC, ICPs, LCS and ADB ?

Answer. South Asia Sub-regional Economic Cooperation, Integrated Customs Ports, Land Customs Stations, and Asian Development Bank

16. Name the Person, Who has won the presidential election of the Philippines ?

Answer. Rodrigo Duarte

17. Name the organization which has cancelled the licence of 4 NBFCs and 7 other have surrender their licence to it ?
Answer. Reserve Bank Of India (RBI)

18. Name the person, who has resigned as Union of European Football Associations (UEFA) president ?

Answer. Michel Platini

19. Name the bureaucrat cum politician who has been honoured with the Japan’s 2nd highest national award ?

Answer. NK Singh (nand kishore singh)

20. The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star award has been conferred by whom ?

Answer.  Shinzo Abe

21. Name the Senators who have introduced the US-India Defence Cooperation Act in US Senate ?

Answer. Mark Warner and John Cornyn


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *