Daily Current Tablets. 12-05-2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the aluminium company which has signed an MoU with BARC for research and development ?
Answer. NALCO

2. Name the state, Which has approved bicycle highway between Taj and lion safari ?
Answer. Uttar Pradesh

3. Name the Indian-American elementary teacher who has been honored by the US President Barack Obama ?
Answer. Revathi balkrishnan


4. Revathi Balakrishnan is originally from which city of India ?
Answer. Chennai


5. Joint Parliamentary Committee on the Insolvency and Bankruptcy Code, 2015 committee is headed by whom ?
Answer. Bhupender Yadav


6. Name the company which has partnered with Nokero to launch off grid solar products ?
Answer. FPL, a Chennai based company


7. Name the state, Which is now all set to launch its much awaited project of grid-connected rooftop solar power units?
Answer. Gujarat 


8. Name the cricket commentator who has passed away recently ?
Answer. Tony Cozier


9. Tony Cozier is a cricket commentator of which country ?
Answer. West Indies


10. Justice _______ of the Guwahati High Court will be the new acting Chief Justice of the Tripura High Court.
Answer. Tinlianthang Vaiphei


11. Rajya Sabha MP ‘Praveen Rashtrapal’ was also a member of the Joint Parliamentary Committee on which scam ?
Answer. 2g scam


12. Name the country, Which has launched the state­of­the­art harbour defence systems, Visakhapatnam, IUHDSS and mine warfare data centre ?
Answer. Indian Navy


13. Name the company which has launched its digital wallet service called as JioMoney Wallet ?
Answer. Reliance Jio Infocom


14. Total how many nurses have been awarded with the National Florence Nightingale Awards ?
Answer. 35 Nurse

15. The International Nurses Day is observed on which date ?
Answer. 12 MAY


16. Name the country which has decided to close World’s biggest refugee camp in Dadaab ?
Answer. kenya


17. Name the company which has signed the MoU with the ministry of textiles to  popularize India Handloom products ?
Answer. NDTV ethnic retails ltd

18. For how many years the government and NDTV Ethnic Retail Ltd. have signed up the agreement ?
Answer. 3 years


19. Name the musician, who has become the goodwill ambassador for India at Rio Olympics 2016 ?
Answer. A R Rehman


20. Name the bank which has launched the country’s 1st contact less credit card for SMEs ?
Answer. ICICI Bank


21. The country’s first contact less business credit card has been launched by the ICICI Bank in association with which company ?
Answer. Jet Airways


22. How many drug formulations ceiling price was fixed by National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA) on 1 May 2016?
Answer. 54
















Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *