Daily Current Tablets. 15-05-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.



1.  Name the place where the International Vichar Mahakumbh will conclude ?
Answer. MP Ujjain

2. Name the Sri Lankan Presid Ujjaino will attend the closing ceremony of International Vichar Mahakumbh with the  PM Modi ?
Answer. M
athripala Srisena 


3. Who is the President of Fifa ?
Answer. G
ianni Infantino


4. Who is appointed as FIFA first female secretary general ?
Answer. 
Fatma Samoura


5. The first world conference on tourism for development will be held at which place ?
Answer. C
hina Beijing


6. What will be theme for the first world conference on tourism for development ?
Answer. 
‘Tourism for Peace and Development’


7. Name the crickets, who have been appointed to the ICC Cricket Committee ?

Answer. Rahul Dravid and ex-Sri Lanka captain Mahela Jayawardena

8. Total how many words have been included in the Oxford English Dictionary ?
?
Answer. 
32 word Singapore


9. Who is re-appointed as ICC Cricket Committee chairman ?
Answer. A
nil Kumble


10. Who is the Finance minister of India ?
Answer. 
Arun Jaitley


11. Name the states, where has launched a special drive to make sure that no one has been left out of Aadhaar enrolment ?
Answer. 
Haryana, Goa, Chandigarh and Puducherry

12. Name the person who has been appointed as the Deputy Comptroller and Auditor General ?
Answer. 
Hindupur Pradeep Rao has appointed as Deputy Comptroller and Auditor General (CAG)


13. Who has been appointed as the new member of Railway Board ?
Answer. 
A K Mittal


14. Name the Indian-American who has won the award at UN poster contest on N-disarmament ?
Answer. 
Anjali Chandrashekar 


15. Who has won the 1st prize in the UN poster contest on N-disarmament ?
Answer.
Ivan Ciro Palomino Huamani from Peru

16. Name the player, Who has set a new Guinness world record by batting out a straight 51 hours ?
Answer. 
Eric Dusingizimana





×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *