Daily Current Tablets. 16-05-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.



1.  International Day of Families was observed on which date?
Answer. May 15


2.  Which country women squash team has won the silver medal at 18th Asian Team squash Championships 2016?

Answer. India


3.  Who became the youngest winner of F1 at Spanish Grand Prix ?

Answer. Max Verstappen


4. Which Indian short film has been invited for special screening at the 42nd Seattle International Film Festival (SIFF) ?
Answer. Beti


5. Which indigenously developed Advanced Air Defence interceptor missile was launched from the complex of Abdul Kalam Island off Odisha coast?

Answer. Ashwin


6. Name the country, which has successfully test-fired interceptor missile ?

Answer. India


7. Name the cricketer who has passed away recently ?

Answer. Deepak Shodhan


8. Centre approves proposal to set up _______ national investment manufacturing zone.
Answer. Kalinganagar 

9. Name the organization with which India has signed a landmark agreement for Global promotion of Traditional Systems of Medicine ?

Answer. World Health Organization


10. Who is appointed as deputy chairman of FIFA governance committee ?
Answer. Justice Mukul Mudgal

11. Name the company which has got the rs. 1,600 crore order from the joint venture of NTPC and SAIL ?

Answer. BHEL


12. Expand the term NTPC, SAIL and EPC ?
Answer. National Thermal Power Corporation Steel India Authority Of India  and engineering , Procurement and Construction

13. Name the organization which will honour 4 Indian peacekeepers and a civilian ?
Answer. United Nations


14. The International Day of United Nations Peacekeepers is observed on which date and name the U.N. Secretary General ?

Answer. May 19th


15. Name the organization which is going high tech by geotagging on Bhuvan ?
Answer. India Post

16. The geo tagging app ‘Bhuvan’ is developed by which organization ?
Answer. ISRO

17. The ‘Dhan wapsi’ Income Declaration Scheme for domestic black money will commence from  ?
Answer. 1 june

18. Individuals willing to declare their black money in the country will have to pay tax and a penalty of totaling how much % to come clean ?

Answer. 45%


19. Name the singer who has won the 2016 Eurovision song Contest ?

Answer. Jamala 


20. Singer, Jamala is from which country ?

Answer. Ukraine





























×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *