Daily Current Tablets. 17-04-2016

Dear Reader,
From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the Union Minister of Shipping, Road Transport and Highways?
Answer. Nitin gadkari


2. India has a coastline of about _______ which covers ________ and Union Territories.
Answer. 7500km and 13


3. Expand the CEZ?
Answer. Coastal Economic Zones (CEZs)


4. Centre has released the ______________ to promote port-led development in the country.
Answer. sagarmala project


5. Where is the headquarter of NMA located ?
Answer. Delhi


6. Susmita Pande has succeed whom as the new chairperson of NMA ?
Answer. Himanshu prabha ray


7. ________ government has banned for one year the sale, purchase and storage of all forms of chewable tobacco.
Answer. Delhi govt


8. Who is the Governor of Delhi?
Answer. Najeeb jang


9. Who is the FSSAI Chairman?
Answer. Ashish baguana


10. Name the person who has inaugurated the Maritime India Summit 2016 ?
Answer.  Mr.Narendra Modi


11. The Maritime India Summit 2016 is organizing by which ministry and which place?
Answer. Union Ministry of Shipping


12. Which is the partner country for MIS 2016 ?
Answer. South Korea


13. Who is the chairman of canara bank?
Answer. RAKESH SHARMA


14. Who is the president of New Development Bank?
Answer. KV KAMATH


15. BRICS bank disburses_______ loan for renewable energy project to Canara Bank.
Answer. 250 MILLION


16. Who has launched the National Agriculture Market Portal eNAM ?
Answer. Narendra modi


17. What is the aim of eNAM portal ?
Answer. To improve livelihood struggling grower and boost rural economy


18. Expand the term APMC. 
Answer. Agriculture product market committee


19. Expand FATCA and EFP?
Answer. Foreign account tax compliance act,economic and financial partnership


20. _____________ have agreed to enhance collaboration on tackling offshore tax 
evasion and increase cooperation in sharing of cross-border tax information.
Answer. India & US


21. Name the person who has launched the Bhimrao Ambedkar Awas Yojana for 
widows ?
Answer. Cm of jharkhand raghubar das also the first non dalit cm of jharkhand


22. Name the person whose 125th birth anniversary has been celebrated on 14th of April,2016 ?
Answer. BJP . on note of 125 th aniversary of br ambedkar


23. The scheme has the target to build how many houses for the current FY ?
Answer. Aims at building 11k houses


24. Panagarh airbase has been renamed after which former IAF Chief ?
Answer. Arjan singh


25. Name the person who is the Chief of the air staff ?
Answer. Arup raha


26. The Panagarh airbase is located at which place ?
Answer. West bengal




Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *