Daily Current Tablets. 18-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1. Name the company which has tied up with RailTel to provide free Wi-Fi service to railway stations ?
Answers. Google

2. Name the railway station on which free Wi-Fi service has been launched recently after Mumbai Central ?
Answers. Bhubaneswar

3. Who has launched the free Wi-Fi service at Bhubaneswar railway station ?
Answers.  Railway minister suresh prabhu

4. Who is the CEO TCS?
Answers. Natarajan chandrashekaran 

5. US Jury Slaps _______ Million Fine on Tata in Trade Secret Case, TCS Denies Wrongdoing.
Answers. . 940million

6. Sri Lanka spinner______ has retired from 50-over and Twenty20 internationals cricket.
Answers.  Rangana Herath

7. Who is the President of ICC?
Answers. Zaheer Abbas

8. Expand the ICC?
Answers. International cricket council

9. Name the country who has won the 2016 Sultan Azlan Shah Cup ?
Answers.  Australia

10. The 2016 Sultan Azlan Shah Cup has been held at which place ?
Answers.  Ipoh,malaysia

11. Which country has defeated in the 2016 Sultan Azlan Shah Cup ?
Answers.  India

12. Nico Erik Rosberg associated to which sport?
Answers.  Mercedes F1 race

13. Nico Rosberg wins Chinese GP for _______ straight Formula 1 victory.
Answers.  6th

14. Name the co-founder of Hero Group who has passed away recently ?
Answers.  Satyanand munjal

15. Hero Group is related to which segment of the industry ?
Answers.  bicycle manufacturing

16. Where is the headquarter of Hero Group ?
Answers.  Ludhiyana

17. Who is appointed as DG for Fire Services, Civil Defence and Home Guards?
Answers.  P.C thakur

18. Expand the CBI?
Answers.  Central bureau of investigation

19. Gujarat government appointed __________ as the Director General of Police (DGP).
Answers.  Qatar

20. The OPEC meet which collapsed without freeze was going on at which place ?
Answers. . Organisation of petroleum exporting coutries

21. Expand the term OPEC and where is the headquarter of OPEC ?
Answers.  Vienna , austria

22. What was the reason of failure of OPEC meet ?
Answers.  Absece of Iran is the reason behind OPEC meet failure
×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *