Daily Current Tablets. 18-05-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from the various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.


1.Who has been appointed as the foreign minister of N. Korea?
Answer. Ri Yong Ho 

2.Which of the following football clubs won La Liga Champions Parade 2016?

Answer. Barcelona 

3. Name the country, Which was successfully test-fired from a test range at Chandipur in Odisha ?
Answer. India
4. The World’s largest Single Rooftop Solar Power Plant has been inaugurated at which place ?
Answer. Amritsar, panjab

5. Who has inaugurated the World’s largest Single Rooftop Solar Power Plant in Amritsar and what is the total cost of the project ?
Answer. CM-Prakash singh badal

6. US state passed the JASTA Act. What does JASTA stand for?
Answer. Total cost 139 cr

7. The Union Government has constituted a five member committee to comprehensively review and give recommendations on the FRBM roadmap for the future.What is the full form of FRBM?
Answer. Justice Against Sponsors of Terror Act
8. Who is appointed as Manzil Saini becomes first woman SSP of Lucknow ?
Answer. Fiscal Responsibility and Budget Management 

9. Name the person who has been appointed as the Barco’s Managing Director for India ?
Answer. Rajiv balla

10. Where is the headquarter of Barco ?
Answer. Belgium

11. Which country has planned to build more than 500 airports by 2020 ?
Answer. China 

12. China’s action plan has included how many projects for present year ?
Answer. 131

13. Name the person who has been appointed as IndiGo’s new Chief Financial Officer ?
Answer. Rohit philip 

14. Who will be replaced by the Mr. Rohit Philip as IndiGo’s new CFO ?
Answer. Pankaj madan

15. Name the bank which has signed an MoU with the two wheeler giant, Honda ?
Answer. Indusind bank 

16. As per this partnership, the bank will provide the loan upto  ?
Answer. 90% of the product value

17. Name the state, which has launch Green Passage scheme for orphan students ?
Answer. Naveen Patnaik



18. Name the Indian-American student who has won the prestigious Intel Foundation Young Scientist Award ?

Answer. Syamantak payra

19. The prestigious Intel Foundation Young Scientist Award was given by  ?
Answer. Intel corporation and society for science and the public

20. Name the campaign, which has announced the launch of #EmergencyLessons campaign on education in crisis zones?
Answer. The United Nations Children’s Fund

21. Name the company on which the Competition Appellate Tribunal has set aside the rs. 1,773 crore penalty for unfair business ways by CCI ?
Answer. Coal india







Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *