Daily Current Tablets. 19-04-2016

Dear Reader,



From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.

1. Who is the Minister of youth affairs and sports?
Answer. Sarbananda sonowal


2. Tripura’s young sports star __________ has been qualified for the Rio Olympics 2016.
Answer. Dipa karmakar


3. Dipa Karmakar associated to which sports?
Answer. Gymnast


4. Name the three countries which have finalized the draft for the Chabahar Agreement ?
Answer. India , Afganisthan & Iran

5. The second meeting for finalizing the draft of Chabahar agreement has been held at which place ?

Answer. New delhi 


6. Chabahar port is located in which country ?
Answer. South Eastern Iran


7. Expand WPI?
Answer. Wholesale Price Index


8. Who is the Chairman of Assocham?
Answer. Sunil Kanoria


9. Continuing the deflationary trend for 17th month, WPI inflation was at ______in March. 
Answer. (-)0.85%


10. Expand the TISCO ?
Answer. Tata iron and steel company limited


12. Who is the CEO of Tata steel?
Answer. T.V.Narendran.


13. Which agency has made an forecast that India’s ad growth rate to be the fastest in 2016 
Answer. FICCI ladies Organisation

14. According to the report Indian advertising industry will grow by how much percentage ? 
Answer. Indian Advertising will grow by 12 %

15. For 2017 how much % of the ad growth rate is being expected by the agency ?

Answer. Expectation in 2017: 13.9%


16. Name the organization which has planned to set up the two centres in Gujarat ?
Answer. FICCI ladies organisation


17. FLO is the women wing of which government apex body ?
Answer. FLO(FICCI (FEDERATION OF INDIAN CHAMBER OF COMM. AND IND.)LADIES ORG.)


18. Name the two cities in which FLO has planned to setup the centres ( Mahila Huts ?Answer. Vadodra & Ahemdabad

19. Who is the Prime Minister of Bangladesh ?
Answer. Sheikh Hassina
20. Who is the Minister of state for Petroleum & Natural Gas ?
Answer. Dharmendr Pardhan

21. Expand the AAI and IATA?
Answer. airport authority of india


22. AAI Likely to post all time high revenue of  ________.
Answer. 10,000 cr

23. Out Of the _____ AAI airports, currently ___ are operational, with 70 of them having scheduled flights.

Answer. Out of 125 currently 95 are operational


24. Who is the Chairman of Pakistan Cricket Board?
Answer. shahrayar khan


26. ________ has been appointed chief selector of Pakistan.
Answer. Inzamam ul Haqq


27. India is likely to buy 145 M777 Howitzers for _______ to equip its Mountain Strike Corps.
Answer. 750$ million


28. Expand the AIT?
Answer. Assembly Integration and test (AIT


29. Name the two country which have signed the MoU for cooperation in traditional medicine and homoeopathy ?
Answer. India and Mauritius


30. Who is the Minster of State for AYUSH (Independent Charge) and Health & Family Welfare ?
Answer. Shripad Yesso Naik
31. Expand the term AYUSH ?
Answer. Ayurveda , Yoga and Naturopathy, Unani,Siddha, Sowa Rigpa and Homopathy

32. Recently which country test-Fires ‘Iskander’ Tactical Ballistic Missile ?
Answer. Russia Tested Its Ballisttc Missile


33. ___________ on for the first time used an unmanned air vehicles or drones to inspect the ongoing work on the Dedicated Freight Corridor (DFC) project.
Answer. Indian Railways

34. Name the tennis player, who have been honoured with the Laureus World Sports Awards ?
Answer. Serena william, Novak djokovic



35. The Laureus World Sports Awards is also known as ?
Answer. Oscar of sport


36.  Name the American golfer, who has won the breakthrough of the year award in the sportsman of the year category ?
Answer. Jordan speith


37. Beti Bachao Beti Padhao Scheme was launched by whom?

Answer. Menka ghandhi

38. Beti Padho scheme in additional __ more districts.
Answer. 61 states.







×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

[adda247_lead_form]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *