Daily Current Tablets. 19-04-2016

Dear Reader,

From today onward, we will start providing you the daily GA Questions from this portal only. This will help you build a strong base for the current affairs. These questions are picked from various news that has been posted on this platform. So keep practicing the questions and the answers to this question will be provided tomorrow morning.



1. Who is the Chairman of Infosys?

Answer. NR Narayana Murthy.

2. Name the App which recently launched by the co-founder Infosys?
Answer. Itihaasa


3. The Union Cabinet which approved the signing of Paris agreement was headed by whom ?
Answer. PM modi


4. Name the Minister of state (Independent Charge) of environment, forest and climate change, who will sign the Paris Agreement on behalf of India ?
Answer. Prakash javdekar


5. The high level signature ceremony will be convene by whom ?
Answer. Ban ki moon


6. Name the American actress, who has passed away recently ?
Answer. Doris riberts


7. The actress Doris Roberts was known for playing which role ?
Answer. Marie barone


8. The American actress Doris Roberts has won Emmy Awards for how many times ?
Answer. 5 times


9. Recently which state government Notified Affordable Plotted Housing Policy for low & medium towns?
Answer. Haryana


10. Barack Obama has nominated Indian-American ________as the country’s next envoy to central African nation Chad.
Answer. Geeta pasi


11.  Expand the term FIH?
Answer. International hockey federation


12. India’s Durga Thakur has been promoted to international outdoor umpire by the_______.
Answer. FIH


13. Name the person, who has presented the Hindi Sevi Samman Awards ?
Answer. Pranab mukherji


14. The Hindi Sevi Samman Awards has been presented in how many categories ?
Answer. 7


15. Total how many persons have been awarded with the Hindi Sevi Samman for the year 2012, 2013 and 2014 ?
Answer. 39


16. Name the Silicon valley coach and mentor, who has passed away recently ?
Answer. William Bill Campbell


17. William Bill Campbell was from which country ?
Answer. Pennsylvania,US


18. Who is appointed as Additional Director General in the CRPF?
Answer. Deepak mishra


19. Expand the CRPF?
Answer. Central reserve police force


20. The 14th meeting of Foreign Minister of India, Russia and China was held at which place ?
Answer. India ‘Sushma Swaraj’


21. Name the Foreign minister of India, Russia as well as of China ?
Answer. Russian Foreign Minister ‘Sergey Lavrov’


23. The 15th Trilateral Acaademic Conference will be held at which place ?
Answer. China ‘Wang Yi’


24. Who is the Governor of Jammu and Kashmir?
Answer. N N vohra


25. PM Modi inaugurates super _________ in Katra, J&K.
Answer. super speciality hospital


26. Name the private sector bank which has announced to invest in startups in the financial technology space ?
Answer. ICICI


27. Who is the CEO and MD of ICICI Bank ?
Answer. Chanda kohhar


28. The Startup India campaign has been announced by whom ?
Answer. Narendra modi


29. The Pulitzer prizes have been awarded in how many categories ?
Answer. 21


30. The Pulitzer prizes was established in which year and at which place ?
Answer. 1917


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *